Massale monkey minting van CyberKongz verbrandt $ 4 miljoen in Ether in 5 uur

De nieuwste rage in non-fungible tokens (NFT) met dierenthema is zo aangeslagen dat het de afgelopen 24 uur de grootste brander van Ethereum-transactiekosten is geworden. De laatste tijd is CyberKongz enorm populair geworden. Zozeer zelfs dat het in termen van Ethereum-kosten vandaag de NFT-marktplaats OpenSea en ’s werelds meest populaire gedecentraliseerde uitwisseling, Uniswap, heeft overweldigd.

CyberKongz begon begin maart 2021 begon als een verzameling van 1000 unieke NFT’s. Chinese blockchain-outlet Wu Blockchain merkte de prestatie op, die meldde dat CyberKongz 1240 in Ether (ETH) had verbrand, of ongeveer $ 4 miljoen in slechts vijf uur. De gasprijzen zijn omhooggeschoten door de massale apenmunten. De gemiddelde transacties bereikten hierbij hun hoogste niveau sinds eind mei van rond de $ 25.

Voor complexere operaties zoals slimme contractinteracties meldt de gastracker van Etherscan hogere prijzen van meer dan $ 40. Ultrasound.money, tracker voor het verbranden van ETH-kosten, meldde op het moment van schrijven dat CyberKongz VX verantwoordelijk was geweest voor het verbranden van 1430 ETH, of $ 4,7 miljoen, in de afgelopen 24 uur. Op zowel OpenSea als Uniswap lag CyberKongz VX nog steeds voor. Sterker nog, het verbrandde meer dan beide samen.

Er zijn nu 3000 NFT’s in de collectie met apenthema’s met meer dan 600 eigenaren en een bodemprijs van 1,27 ETH, ongeveer $ 4150 volgens OpenSea. Voor maar liefst 10.000 ETH, of $ 33 miljoen werd de duurste, de eerste in de collectie, aangeboden. Vanwege hun geschiktheid als profielfoto’s op Discord en sociale media werden de 34×34 pixel CyberKongz-afbeeldingen enorm populair, volgens de officiële website voor de NFT-collectie.

Genesis CyberKongz kan de komende 10 jaar passief 10 tokens per dag genereren, want er is ook een bananentoken gemaakt. Zondag om 19:00 UTC ging het muntevenement live. Inclusief 3D CyberKong NFT’s die in een metaverse kunnen worden gebruikt, zijn er tot 10.000 CyberKong NFT’s beschikbaar om te minten. OpenSea is verantwoordelijk voor bijna 16% van al het gas dat op het netwerk wordt gebruikt. Hier worden de nieuw geslagen CyberKongz nu op de secundaire markt verkocht.

OpenSea heeft $ 2,7 miljoen aan vergoedingen gegenereerd de afgelopen 24 uur.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.