Met slechts 12% van de kosten voor Ethereum, zakt Bitcoin naar de zesde plaats voor dagelijkse inkomsten

Vergeleken met Bitcoin lijkt Ethereum zijn vergoedingsdominantie met ongeveer 10 keer uit te breiden. Bitcoin staat hierbij nu, voor het genereren van wekelijkse vergoedingen, slechts op de zesde plaats. Het Bitcoin-netwerk had de afgelopen zeven dagen gemiddeld $ 725,7 miljoen aan dagelijkse vergoedingen gegenereerd en minder dan $ 400.000 aan vergoedingen voor die dag, volgens de gegevens van CryptoFees voor zondag.

Door meer dan $ 6,1 miljoen aan dagelijkse kosten gemiddeld per de week te genereren, staat Ethereum veruit bovenaan de ranglijst en meer dan $ 5 miljoen voor de dag. De afgelopen week versloegen de dagelijkse kosten van Ethereum zo die van Bitcoin, 8,4 keer en voor zondag meer dan 15 keer. Met een gemiddelde van $ 1,5 miljoen aan dagelijkse kosten, stond Uniswap v3 op de tweede plaats.

Hierna volgde Binance Smart Chain met $ 1,2 miljoen, Uniswap v2 met $ 732.000, Aave met $ 728.000 en vervolgens Bitcoin. De bevindingen werden door Twitter-gebruiker Odin Free getweet. Hij vergeleek de netwerksterkte van Ethereum tegenover Bitcoin, met de opkomst van Facebook tegenover Myspace aan het eind van de jaren 2000.

De aanstaande London upgrades van Ethereum leiden tot hernieuwde speculaties of het leidende crypto-activum volgens marktkapitalisatie zal worden verdreven door de uitrol van Eth2. Daarom de daling van Bitcoin op de ranglijst. Crypto-analist Lark Davis tweette gegevens vorige week woensdag die aangeven dat de dagelijkse on-chain afwikkelingswaarde van Ethereum driemaal zo hoog is als die van Bitcoin.

De toenemende populariteit van laag-twee-schaaloplossingen voor Ethereum de ongelijkheid waarschijnlijk zal vergroten, merkte Davis op. Hij zei sterk het vermoeden te hebben dat deze kloof zal toenemen nu de laag twee zoals Optimism online staat. Met ongeveer 500% wint Ethereum het van Bitcoin in het totale aantal transacties.

Ook heeft Ethereum de afgelopen maanden korte tijd de leiding gehad over Bitcoin op het gebied van transactievolume, handelsvolume en aantal knooppunten.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo