MicroStrategy-, Apple- en Microsoft-aandelentokens zullen door Binance gelanceerd worden

Binance, top crypto-activabeurs, heeft aangekondigd dat het de komende week drie nieuwe aandelentokens zal aanbieden. Na de lancering van tokens die de prestaties van Tesla- en Coinbase-aandelen eerder deze maand volgen. Binance kondigde maandag aan dat het tokenized aandelenparen zal lanceren voor MicroStrategy (MSTR), het toonaangevende business intelligence-bedrijf.

Binance zal dit ook doen voor de multinationale technologiebedrijven Apple (AAPL) en Microsoft (MSFT). Gebruikers kunnen met de tokens gefractioneerde eenheden van de deel tokens verhandelen, met een minimale handelsgrootte ingesteld op een honderdste van een token. Maandag gaan de MSTR-tokens van Binance live om 13:30 uur UTC. De AAPL-tokens worden daarentegen woensdag op hetzelfde tijdstip gelanceerd en zijn MSFT-tokens vanaf vrijdag verhandelbaar.

De aandelentokens “worden volledig gedekt door een bewaarportefeuille van onderliggende effecten” die wordt aangehouden door de Duitse financiële dienstverlener CM-Equity AG. Zo beweert de beurs en de tokens zullen traditionele handelsuren volgen. Alleen tegen de stablecoin van de beurs, Binance USD (BUSD), kunnen de tokens worden verhandeld.

Voor inwoners van het vasteland van China, de Verenigde Staten, Turkije en andere rechtsgebieden die worden beperkt door CM-Equity, zijn de aandelentokens van Binance niet beschikbaar. Op 12 april lanceerde Binance zijn eerste aandelentoken, waardoor klanten konden speculeren op de prijs van Tesla (TSLA). Op 15 april noteerde de beurs ook fractionele aandelen voor Coinbase (COIN).

De uitbreiding van Binance naar aandelentokens lijkt een toenemende concurrentie aan te tonen tussen deze beurs en het cryptoderivatenplatform FTX met hoofdkantoor in Hong Kong. FTX lanceerde in oktober 2020 gefractioneerde aandelenhandel, inclusief derivaten die Tesla- en Apple-aandelen volgen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.