Search
Close this search box.

MicroStrategy CEO wil zijn Bitcoin-speelboek delen met miljardair Elon Musk

De CEO die eerder dit jaar een weddenschap van $ 425 miljoen heeft gedaan op Bitcoin, is Michael Saylor. Hij heeft aangeboden om Elon Musk te adviseren over hoe te beginnen met investeren in crypto. Saylor stelde voor, volgens een tweet die vandaag is gepost dat Musk de balans van Tesla omzet in Bitcoin (BTC). Een bedrijf dat volgens AssetDash nu een marktkapitalisatie waarde heeft van meer dan $ 658 miljard.

Als een figuur als Musk het voortouw neemt bij de acceptatie van Bitcoin, suggereerde de CEO van MicroStrategy, zou dat ertoe kunnen leiden dat andere bedrijven op de S&P 500 zouden volgen. Zoals van de ene raketwetenschapper naar de andere, bood Saylor toen aan om zijn speelboek te delen met de CEO van Tesla. Hierbij verklaarde hij dat hij dit jaar $ 1,3 miljard aan Bitcoin had gekocht.

De CEO van MicroStrategy heeft een dubbele graad van MIT in luchtvaart en ruimtevaart, en wetenschap, technologie en samenleving. De CEO van Tesla en SpaceX, Musk, heeft een geschatte nettowaarde van meer dan $ 153 miljard. Hij had echter vanaf februari 2019 slechts 0,25 BTC persoonlijk in handen. Aan de andere kant staat Saylor, wiens nettowaarde 300 keer minder is. Volgens sommige schattingen ruwweg $ 500 miljoen.

Maar hij heeft het business intelligence-bedrijf MicroStrategy, als een grote financiële instelling, ertoe gebracht dit jaar een van de grootste Bitcoin-investeringen te doen. Met de recente stijging van de cryptovaluta tot $ 24.000, heeft de CEO de waarde van zijn eerste aankoop van $ 425 miljoen aan BTC dit jaar meer dan verdubbeld. Over het mogelijk maken van zo’n grote crypto-aankoop, reageerden andere cryptospelers snel op de vraag van Musk.

CEO van de in Hongkong gevestigde cryptocurrency-derivatenbeurs FTX, Sam Bankman-Fried, vertelde de miljardair dat hij een dergelijk plan “in de loop van een week” kon uitvoeren. Tyler Winklevoss, medeoprichter van Gemini, sprong ook in het gesprek en adviseerde Musk dat er voldoende liquiditeit was om dat voor elkaar te krijgen.

Echter, Peter Schiff, de bekende gouden bug, kwam uit tegen de potentiële investering, verwijzend naar Bitcoin als een piramidespel. Hij adviseerde Musk om Tesla-aandeelhouders niet met dezelfde tas als MicroStrategy-aandeelhouders te laten. Vanaf de aankondiging dat MicroStrategy in augustus voor het eerst $ 250 miljoen Bitcoin-aankoop deed als reserve, is Saylor openhartig geweest in zijn steun aan Bitcoin.

Door Bitcoin te integreren in Apple Pay, zouden technologiebedrijven zoals Apple een marktkapitalisatie van $ 100 miljard kunnen realiseren merkte hij op. Verder door een veilige crypto-wallet in de iPhone te bouwen en de crypto-activa te kopen met het schatkistpapier van de technologiegigant. Saylor zei vrijdag dat Big Tech hun producten met Bitcoin zal moeten integreren om concurrerend te blijven.

 Om solvabel te blijven, zullen alle bedrijven hun schatkistpapier moeten omzetten in BTC, volgens Saylor.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.