Search
Close this search box.

MicroStrategy heeft nu meer BTC dan de Amerikaanse overheid, na investering tijdens de dip

MicroStrategy, business intelligence-bedrijf, heeft zijn Bitcoin (BTC) -voorraad uitgebreid. Het bedrijf deed een aankoop van 29.646 BTC voor een totaal van $ 650 miljoen, met een gemiddelde waarde van ongeveer $ 21.925 per Bitcoin. Direct na een prijsverlaging tot $ 22.247 tweette CEO Michael Saylor het nieuws. Echter, het is onduidelijk of de aankoop samenviel met dit evenement.

Eerder deze maand kondigde MicroStrategy het voornemen aan om meer Bitcoin te kopen. Door geld in te zamelen met een verkoop van schuldbewijzen van $ 400 miljoen voor de aankoop. Uiteindelijk bracht de obligatieverkoop $ 650 miljoen op, die zoals beloofd nu is gebruikt om Bitcoin te kopen. In totaal bezit het bedrijf nu 70.470 BTC, tegen een gemiddelde prijs per Bitcoin van $ 15.964 gekocht.

Het bedrijf staat nu een plaats voor op de Amerikaanse regering, als de vijfde grootste individuele hodler van Bitcoin. De Amerikaanse regering bezit naar verluidt 69.420 BTC. In augustus begon MicroStrategy zijn Bitcoin-reis met een aankoop van 21.000 BTC voor $ 250 miljoen. Het bedrijf verklaarde toen dat het de bedoeling was om Bitcoin als primaire reservevaluta te gebruiken als afdekking tegen waardevermindering van de Amerikaanse dollar.

Verdere aankopen volgden hierna, zoals een acquisitie van $ 425 miljoen in september. Deze werden met de over-the-counter-desk van Coinbase uitgevoerd. Saylor moedigde meest recent mede-miljardair Elon Musk aan om zijn voorbeeld te volgen. En de Amerikaanse dollar te vervangen door BTC te gebruiken als Tesla’s primaire reservevaluta.

Saylor zei dat dit andere S&P 500-bedrijven zou aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen, waardoor de voordelen van de stap nog groter worden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.