Moet Tesla, Dogecoin accepteren voor auto’s, vraagt Elon Musk op Twitter

Elon Musk, Tesla CEO, heeft het spreekwoordelijke “DOGE’s nest” weer eens beroerd met een tweet over de typische meme coin, Dogecoin (DOGE). Musk tweette een Twitterpoll op dinsdag waarin hij respondenten vroeg of ze willen dat Tesla, Dogecoin accepteert als betaalmiddel. De poll werd om 8:00 uur UTC gepost en oogstte meer dan 400.000 reacties in de eerste 10 minuten.

Het is, op het moment van schrijven, bijna bij de 1-miljoen markering. 24 uur lang zal Musk’s Twitterpoll lopen en zou een voorloper kunnen zijn van het toevoegen van de populaire meme coin als betaalmethode door het bedrijf. De Tesla CEO is door voorstanders van Dogecoin aangespoord om de Shiba Inu-thema cryptocurrency toe te voegen aan zijn lijst van geaccepteerde betaalmethoden.

Omdat Musk klaarblijkelijk een voorliefde heeft voor het token. De reacties op de poll zijn overweldigend positief, met ongeveer 78% van de respondenten die Tesla, Dogecoin-betalingen willen laten accepteren. Musk’s tweet heeft, zoals verwacht, een opvallende reactie veroorzaakt in de Dogecoin prijs. Er is een plotselinge prijsactie piek waargenomen voor DOGE die samenvalt met het tijdstip waarop de poll werd gepubliceerd.

Tot nu toe is Dogecoin meer dan 10.600% gestegen en leek op weg naar de grens van $ 1 eerder in mei, door koortsachtig enthousiasme op de markt. Het Dogecoin-enthousiasme was zo groot dat de belangstelling voor DOGE, volgens Google Trends, voor het eerst groter was dan voor Bitcoin. De tweet van dinsdag is de laatste die Dogecoin linkt aan een van Musk’s bedrijven.

Geometric Energy Corporation, een Canadees productie- en logistiekbedrijf, heeft plannen aangekondigd voor een DOGE-brandstof payload op een van SpaceX’s eerste raketten naar de maan. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Nu al accepteert Tesla, Bitcoin (BTC) als betaalmiddel voor zijn elektrische voertuigen. Al in maart maakte het bedrijf de aankondiging bekend, terwijl het ook zijn intenties kenbaar maakte om een Bitcoin-knooppunt te runnen.

Ook heeft Tesla verklaard dat het de ontvangen BTC-betalingen voor zijn auto’s zal “HODLEN”.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.