Search
Close this search box.

Motie om XRP-bezit van SEC-medewerkers bloot te leggen, ingediend door Ripple

Als onderdeel van de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft Ripple een motie ingediend om de effectentoezichthouder te dwingen haar interne cryptocurrency-handelsbeleid bekend te maken. James Filan deelde een nieuw motiedocument om duidelijkheid te scheppen over de vraag of de SEC zijn eigen werknemers toestond om XRP te verhandelen.

Filan is een advocaat die de zaak van de SEC tegen Ripple op de voet volgt. Volgens de aantijgingen van de toezichthouder is XRP een niet-geregistreerd effect. De motie vraagt de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York om de SEC te dwingen gegevens over haar handelsbeleid te produceren voor het beheer van digitale activa.

De motie werd op vrijdag ingediend namens verschillende beklaagden zoals Ripple Labs, Ripple CEO Brad Garlinghouse en Ripple uitvoerend voorzitter Chris Larsen. Het doel van de motie is om de SEC te dwingen geanonimiseerde documenten te verstrekken die “handelspreclearance-beslissingen” weerspiegelen. Dit wordt bovendien niet alleen voor XRP gevraagd, maar ook voor Bitcoin (BTC) en Ether (ETH).

Volgens de motie eisen beklaagden ook de certificeringen over het XRP-bezit van SEC-medewerkers. Het gaat hierbij nogmaals om, of een herziene uitgave van persoonlijke informatie of in geaggregeerde vorm. Tot nu toe zijn hun eerdere pogingen om de informatie van de SEC te verkrijgen, mislukt benadrukten de beklaagden. Volgens hun hebben ze de SEC op 8 juli, 15 juli, 18 augustus en 25 augustus over deze kwestie ontmoet en gesproken, echter zonder vooruitgang.

De rechtbank heeft de SEC tot 3 september de tijd gegeven om op de laatste motie te reageren, volgens Filan. Er was een “alleen tekstbevel” voegde de advocaat eraan toe, wat betekent dat er geen afzonderlijk schriftelijk bevel was ingediend. Op het moment dat de gemeenschap anticipeert op een aanstaande virtuele ontmoeting met de SEC, zijn Ripple’s nieuwste juridische inspanningen verschenen.

Bij de aanstaande virtuele ontmoeting zal de hangende motie van het bedrijf worden besproken om de regelgever te dwingen een pakket documenten te produceren waarvan verdachten denken dat ze relevant zijn voor hun “fair notice” -verdediging. De onlinebijeenkomst is door magistraat Rechter Sarah Netburn, van de U.S. District Court voor het Southern District van New York, gepland voor 31 augustus.

De SEC startte in december 2020 een grote juridische actie tegen Ripple, zoals eerder gemeld. Hierbij werd beweerd dat XRP een niet-geregistreerd effectenaanbod van $ 1,3 miljard was. Door de afzetting toe te staan van de voormalige directeur van de SEC’s Division of Corporation Finance, William Hinman, oordeelde rechter Netburn vorige maand in het voordeel van Ripple Labs.

Hinman suggereerde dat Ether, de op een na grootste cryptocurrency qua marktwaarde, geen beveiliging was. De SEC-manager staat bekend hierom waarbij hij het aangaf in zijn toespraak in 2018.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.