Search
Close this search box.

Na de, record rode maandelijkse, kaars begint de Bitcoin-prijs bull run te lijken op 2013

De populaire analist PlanB Bitcoin zei dat BTC misschien net zijn slechtste maandelijkse kaars in 10 jaar heeft gehad. Het zou echter dit jaar nog steeds naar nieuwe recordhoogtes kunnen stijgen. De maker van de op aandelen gebaseerde BTC-prijsmodellen zei dinsdag in een tweet dat Bitcoin zich gedraagt zoals tijdens zijn bullrun in 2013.

Na daling in mei is de stock-to-flow “intact”

Er beginnen zorgen te ontstaan over een grotere daling die BTC/USD naar $ 20.000 en lager brengt. Na de daling naar $ 30.000 en verschillende hertests van dat niveau. Dit zou betekenen dat Bitcoin voor het eerst het hoogste punt ooit overschrijdt van een eerdere bullmarkt, in dit geval vanaf 2017. Een dergelijke gebeurtenis is voor PlanB echter onwaarschijnlijk.

Recente prijsactie is bovendien verre van ongehoord. Eigenlijk zou het gewoon kunnen betekenen dat de markt, in plaats van 2017, zijn prestaties van 2013 herbeleeft. PlanB benadrukte overeenkomsten tussen 2021 en het gedrag van Bitcoin uit lang vervlogen tijden bij het uploaden van de nieuwste incarnatie van zijn stock-to-flow cross-asset (S2FX) -model.

PlanB schreef dat bekend was dat bitcoin niet in een rechte lijn zou stijgen en verschillende dalingen van -35% mogelijk zijn. En inderdaad waarschijnlijk in een bullmarkt, pende hij neer in begeleidende opmerkingen. Ook schreef hij dat het begint te lijken op 2013. En dat het S2F (X) -model intact is.

Nog steeds zijn nieuwe recordhoogtes aller tijden in het spel

Bitcoin wordt door S2FX in meerdere fasen geplaatst. Hierin gaat het van een marginaal fenomeen naar een volwaardige activaklasse. De ambitieuze voorspellingen van dit model vragen om een gemiddelde BTC-prijs van $ 288.000 tijdens de huidige halveringscyclus. Deze loopt tussen 2020 en 2024. De terugval leidde tot vragen over de levensduur van het model. PlanB heeft hierover altijd benadrukt dat dit niet gegarandeerd is.

Toch blijft het verhaal van 2013 een sterke kanshebber om de wilde rit van Bitcoin dit jaar te verklaren, met zijn eisen waaraan nog steeds door de markt wordt voldaan. Accumulatiepraktijken kunnen onder langetermijnhouders ook leiden tot een ‘dubbel top’-scenario in 2021, net als in 2013, zoals Cointelegraph meldde.

Een stormloop naar nieuwe recordhoogtes kan pas komen na een verdere dramatische terugval. Dit geldt voor ervaren handelaar Peter Brandt, die deze week voor een dergelijk scenario pleit. Op zichzelf zou dit echter ook in overeenstemming zijn met een historische gebeurtenis.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.