Na een bug op het netwerk zijn Tor-ingeschakelde Bitcoin-nodes terug

Na een bijna volledige crash begin januari 2021, zijn Tor-ingeschakelde Bitcoin (BTC) -nodes weer normaal, volgens de laatste gegevens van Bitnodes voor node bewaking. Het aantal bereikbare Tor-gebaseerde BTC-nodes bedroeg 2581 vanaf 13 januari is, een stijging van toen op 9 januari er slechts 122 nodes waren.

Tor-compatibele Bitcoin-nodes vormen een aanzienlijk deel van het Bitcoin-netwerk, normaal gesproken goed voor ongeveer 25% van volledig bereikbare actieve nodes. Op basis van Bitnodes-gegevens. op 13 januari maakten Tor-gebaseerde nodes meer dan 23% uit van de totale BTC-nodes, volgens de laatste geregistreerde gegevens. Het huidige aantal Bitcoin-nodes telt 11.190 nodes, tegenover ongeveer 8.300 op 7 januari, volgens Bitnodes.

Na een grote storing op het Tor-netwerk herstelt het Bitcoin (BTC) -netwerk zich gestaag, in termen van het uitvoeren van BTC-nodes. Een Bitcoin-node is een computer die verbonden is met andere computers om een kopie van de volledige Bitcoin-blockchain te hosten, te synchroniseren en in wezen het hele netwerk draaiend te houden. Op Tor gebaseerde Bitcoin-nodes zijn een type node die, met behulp van het anonieme Tor-netwerk, privé wordt geïmplementeerd.

Door een recente crash op het Tor-netwerk werd waarschijnlijk de laatste dip in Tor-geactiveerde BTC-nodes veroorzaakt. Tor Project kondigde officieel aan op 10 januari dat het Tor-netwerk instabiel was vanwege een implementatie bug in zijn v3-onion-service. TechNadu, tech-gericht persbureau, meldde dat de storing waarschijnlijk te wijten was aan een hackeraanval.

Een groot aantal Tor-enabled of zogenaamde onion-websites, waaronder private Bitcoin-wallets en exchanges zoals Wasabi en Bisq, werden vervolgens beïnvloed door de uitvaltijden in het Tor-netwerk. Wasabi meldde op 11 januari dat het erin geslaagd was om zijn diensten intact te houden met behulp van een fallback-systeem. Wasabi schreef dat de wallet terugvalt op de communicatie met het clearnet-eindpunt van de backend, nog steeds via Tor.

Als de Tor-onion-service van de backend niet meer beschikbaar is voor de gebruiker.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.