Na een bug op het netwerk zijn Tor-ingeschakelde Bitcoin-nodes terug

Na een bijna volledige crash begin januari 2021, zijn Tor-ingeschakelde Bitcoin (BTC) -nodes weer normaal, volgens de laatste gegevens van Bitnodes voor node bewaking. Het aantal bereikbare Tor-gebaseerde BTC-nodes bedroeg 2581 vanaf 13 januari is, een stijging van toen op 9 januari er slechts 122 nodes waren.

Tor-compatibele Bitcoin-nodes vormen een aanzienlijk deel van het Bitcoin-netwerk, normaal gesproken goed voor ongeveer 25% van volledig bereikbare actieve nodes. Op basis van Bitnodes-gegevens. op 13 januari maakten Tor-gebaseerde nodes meer dan 23% uit van de totale BTC-nodes, volgens de laatste geregistreerde gegevens. Het huidige aantal Bitcoin-nodes telt 11.190 nodes, tegenover ongeveer 8.300 op 7 januari, volgens Bitnodes.

Na een grote storing op het Tor-netwerk herstelt het Bitcoin (BTC) -netwerk zich gestaag, in termen van het uitvoeren van BTC-nodes. Een Bitcoin-node is een computer die verbonden is met andere computers om een kopie van de volledige Bitcoin-blockchain te hosten, te synchroniseren en in wezen het hele netwerk draaiend te houden. Op Tor gebaseerde Bitcoin-nodes zijn een type node die, met behulp van het anonieme Tor-netwerk, privé wordt geïmplementeerd.

Door een recente crash op het Tor-netwerk werd waarschijnlijk de laatste dip in Tor-geactiveerde BTC-nodes veroorzaakt. Tor Project kondigde officieel aan op 10 januari dat het Tor-netwerk instabiel was vanwege een implementatie bug in zijn v3-onion-service. TechNadu, tech-gericht persbureau, meldde dat de storing waarschijnlijk te wijten was aan een hackeraanval.

Een groot aantal Tor-enabled of zogenaamde onion-websites, waaronder private Bitcoin-wallets en exchanges zoals Wasabi en Bisq, werden vervolgens beïnvloed door de uitvaltijden in het Tor-netwerk. Wasabi meldde op 11 januari dat het erin geslaagd was om zijn diensten intact te houden met behulp van een fallback-systeem. Wasabi schreef dat de wallet terugvalt op de communicatie met het clearnet-eindpunt van de backend, nog steeds via Tor.

Als de Tor-onion-service van de backend niet meer beschikbaar is voor de gebruiker.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo