Na een financieringsronde van $ 230 miljoen, inclusief Peter Thiel en Alan Howard, wordt nieuwe DAO gelanceerd

Na een financieringsronde van $ 230 miljoen onder leiding van de miljardair durfkapitalist Peter Thiel, wordt een nieuwe gedecentraliseerde autonome organisatie, BitDAO, gelanceerd. In combinatie met het voltooien van een privéverkoop van initiële partners onder leiding van Thiel, Pantera Capital, Dragonfly Capital en Founders Fund, kondigde BitDAO dinsdag zijn DAO-lancering aan.

Miljardair-hedgefondsmanager Alan Howard, Spartan Group, Jump Capital, Fenbushi en Kain Warwick van het DeFi-protocol Synthetix, waren onder meer andere investeerders, van de in totaal meer dan 20 spelers in de gedecentraliseerde financiële sector. Een van ’s werelds grootste beurzen voor cryptocurrency-derivaten, Bybit, is een groot aanvankelijk voorstander van BitDAO en belooft bij de lancering terugkerende bijdragen aan de nieuwe DAO.

Een bijdrage van 2,5 basispunten van het handelsvolume van zijn futurescontracten is specifiek door het bedrijf toegezegd aan de BitDAO-treasury. Deze zal naar verwachting meer dan $ 1 miljard per jaar genereren op basis van de run-rates van dit jaar, volgens de DAO. Voor het bieden van liquiditeit en om nieuwe protocollen aan te sturen, zoals gedecentraliseerde uitwisselingen, uitleen- en synthetische protocollen, zal de op basis van terugkerende bijdragen treasury van BitDAO worden gebruikt.

BitDAO is ook van plan om blockchain-projecten te ondersteunen door middel van subsidies en bestaande en opkomende projecten te helpen door middel van token-swaps, volgens de aankondiging. De DAO zal zowel permanente als projectgebaseerde teams inhuren, waaronder adviseurs van Spartan en Dragonfly, en ontwikkelaars van Sushiswap, vertelde een woordvoerder van BitDAO aan Cointelegraph.

Door een grote uitverkoop op de cryptocurrency-markten heeft de DeFi-industrie de afgelopen maanden een opmerkelijke daling gezien. De markt bereikte midden mei een total value locked, TVL, van ongeveer $ 158 miljard, volgens DeFi-dataprovider DefiLlama. DeFi TVL bedraagt op het moment van schrijven $ 128 miljard.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo