Search
Close this search box.

Na een zwendelaanval is Bitcoin.org offline gegaan

Online oplichters hebben een van de eerste websites over Bitcoin (BTC), Bitcoin.org, gehackt en de website is down. De anonieme curator van Bitcoin.org, Cobra, kondigde op 23 september aan dat Bitcoin.org was gecompromitteerd. Hackers slaagden hierbij erin een scammelding op de site te plaatsen. Matt Corallo, Bitcoin-ontwikkelaar op Twitter, meldde dat het erop lijkt dat Bitcoin.org is gehackt.

En dat de hele site is vervangen door een scam die om gratis Bitcoin vraagt. Stuur geen geld naar dat adres, adviseerde Corallo. Namecheap heeft de website tijdelijk uitgeschakeld, na een vraag van Corallo. De Bitcoin.org-website kan enkele dagen offline zijn, volgens Cobra. Gebruikers meldden dat Bitcoin.org een klassieke nep-weggeefaankondiging liet zien, voordat de website offline ging.

Naar verluidt slaagden oplichters hierbij erin om ongeveer $ 17.000 op hun adressen te verzamelen. Cobra suggereerde dat de hackers misbruik maakten van een fout in de DNS, na het uitschakelen van de website. En Cobra beweerde hierbij dat de Cloudflare-accounts en servers van Bitcoin.org niet waren aangetast. Bitcoin.org werd begin juli het slachtoffer van een DDoS-aanval, met een losgeldeis erbij voor een niet nader genoemde hoeveelheid Bitcoin.

Daarna is de laatste aanval gepleegd. Slechts een week nadat een rechtbank in het Verenigd Koninkrijk de website had bevolen om te stoppen met het hosten van het Bitcoin-witboek, werd de aanval gepleegd. In de rechtszaal werd een uitspraak gedaan in het voordeel van de zelfverklaarde Satoshi Nakamoto en Bitcoin SV (BSV) voorstander Craig Wright.

Nakamoto verliet de Bitcoin-gemeenschap eind 2011, waardoor de code aan Bitcoin-ontwikkelaars werd overgelaten. Daarna is Bitcoin.org onderhevig geweest aan veel controverses. Sindsdien is de website vele malen van eigenaar veranderd, waarbij Cobra eind 2013 werd aangekondigd als mede-eigenaar van Bitcoin.org. Roger Ver, de eigenaar van Bitcoin.com en voorstander van Bitcoin Cash (BCH), toonde in mei 2020 interesse in het kopen van de Bitcoin.org-website.

Ver werd beschuldigd van het creëren van onzekerheid over het promoten van Bitcoin Cash als de “echte” Bitcoin, door sommige leden van de crypto-gemeenschap. Will Binns, een van de toezichthouders van Bitcoin.org, gaf toen een maand later aan dat hij de toegang tot de site was kwijtgeraakt. Binns wees op een mogelijke inbreuk. De domeinnaam van Bitcoin.org is in augustus 2008 geregistreerd, een historische crypto-website dus.

Een paar maanden voordat Satoshi Nakamoto, de anonieme Bitcoin-maker, in januari 2009 het eerste Bitcoin-blok ontgonnen heeft, vond de registratie plaats. Bitcoin.org staat bekend om het hosten van de Bitcoin Core, de software die wordt gebruikt om verbinding te maken met het Bitcoin-netwerk en om een knooppunt uit te voeren. Bitcoin.org is bovendien een educatieve bron over de baanbrekende cryptocurrency.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.