Na enorme stijging in augustus daalt OpenSea’s NFT-volume met 50%

Recente cijfers duiden op een metaforische terugkeer naar de aarde van het NFT-volume van OpenSea na voortstuwing naar de machtige hoogten van de maan. De toonaangevende non-fungible token, of NFT, marktplaats OpenSea had namelijk een kolossale stijging van het verkoopvolume van $ 4 miljard gedurende de maand augustus. Platforms, collecties en bodemprijzen ondergaan allemaal correcties.

Daarom liepen NFT-marktplaatsen grotendeels parallel met het bearish momentum dat de afgelopen week op de cryptocurrency-markten te zien was. In de afgelopen zeven dagen is het verkoopvolume op OpenSea sterk gedaald, blijkt uit analytische gegevens van DappRadar. Het verkoopvolume is met bijna 50% gedaald tot $ 792,23 miljoen van een pool van 156.811 handelaren, 10% minder dan geregistreerd in de voorgaande week.

OpenSea heeft nog steeds een dominante positie vergeleken met zijn naaste concurrenten Axie Infinity en CryptoPunks, ondanks deze correctie op korte termijn. Axie Infinity en CryptoPunks noteren op de volumestatistiek respectievelijk $ 158,24 miljoen en $ 45,92 miljoen. Ook moet worden gemeld dat op lange termijn OpenSea geen tekenen van achteruitgang vertoont met een positief volumecijfer van 336,94%, bewust om het verhaal niet bearish te vertekenen.

Dit wordt bereikt door gebruik te maken van dezelfde dataset en de reikwijdte uit te breiden over een periode van 30 dagen, waardoor een redelijke beoordeling mogelijk is. In een kortstondig ongeluk deze week zijn per ongeluk een klein aantal NFT-activa van gebruikers verwijderd ter waarde van $ 100K. Een bug op het platform heeft ERC721-overdrachten naar ENS-namen namelijk beïnvloedt.

Duidelijk is dat de vervelende gebeurtenis snel is opgelost en het geld is teruggestort. Het platform publiceerde vorige week een wervingspost in guerrilla-stijl. Ze verklaarden hierin dat ze genereus 1 Ethereum (ETH) token zullen doneren aan elk lid van het publiek dat een potentiële ingenieur of ontwerper doorverwijst naar het bedrijf dat een succesvolle kandidaat wordt.

Nate Chastain, hoofd van product, pleitte in de verklaring dat ze 37 mensen zijn die 98% van al het NFT-volume verwerken. En dat het bedrijf een dringende behoefte aan mankracht heeft, volgens Chastain.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo