Na GameStop-controverse treft Bitcoin-subreddit 2 miljoen abonnees

In een golf van activiteit passeerde een van de meest bekende online Bitcoin-gemeenschappen vrijdag twee miljoen abonnees. Naar verluidt vanwege de media-aandacht over de subreddit r/Wallstreetbets. Op het moment van schrijven heeft de subreddit r/Bitcoin 2.184.941 abonnees, volgens de Metrics For Reddit-analytics-website. Hiermee is het de 178e meest populaire subreddit van meer dan 100.000 actieve pagina’s.

Meer dan 18 maanden na het bereiken van een miljoen, bereikte de subreddit van Bitcoin (BTC) de mijlpaal van twee miljoen abonnees. Een groot deel van de groei van de subreddit verliep echter geleidelijk na de bullrun van 2017. Vorige week explodeerde de interesse in r/Bitcoin met meer dan 200.000 accounts, van 1.982.681 tot 2.184.941, die zich op de pagina abonneerden tussen 26 januari en 30 januari.

Gebruikelijke mediakanalen rapporteerden over particuliere investeerders van r/Wallstreetbets die het opnemen tegen grote Wall Street-handelaren die GameStop-aandelen short verkopen in een financieel David en Goliath-verhaal. Hierna zijn mogelijk veel van de nieuwe abonnees aangetrokken tot de subreddit.

Het verhaal en de beschuldigingen van marktmanipulatie door hedgefondsen en makelaars, trokken ook de aandacht van Amerikaanse wetgevers en kwamen prominent aan bod in een Saturday Night Live-sketch gisteren. Bovendien werden deze niet alleen bedekt met vodden zoals de Wall Street Journal en de New York Times. Twee jaar na de release van het Bitcoin-whitepaper, is de r/Bitcoin-subreddit gemaakt in september 2010.

De invloed ervan op de crypto-ruimte is vanaf dat moment onmetelijk en levert het nieuws, geruchten, memes en komedie op voor zowel Bitcoin-nieuwkomers als HODL’ers.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.