Search
Close this search box.

Na het grote nieuws over de langverwachte uitrol van slimme contracten van Cardano, daalt de ADA-prijs met 10%

De voltooiing van zijn harde vork-upgrade genaamd “Alonzo”, introduceerde smart contract-functionaliteit voor Cardano. Toch daalde maandag de prijs van Cardano (ADA) in lijn met de andere topcryptocurrencies. Deels door het winst nemende sentiment onder handelaren na de 1.200%-plus prijsrally van ADA/USD dit jaar, daalde de wisselkoers van het paar met 10,67% en bereikte zijn intraday-dieptepunt van $ 2,30.

Ook kwam de intraday-uitverkoop bovendien aan het licht in de periode van een algehele daling van de cryptomarkt. De toptokens Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) daalden hierbij respectievelijk met 4% en 6,97%. Toen IOHK voor het eerst een langverwachte smart contracts-functie op zijn openbare blockchain uitrolde, verscheen de daling van Cardano.

Het lag in de verwachting om met de lancering de bloeiende sector van gedecentraliseerde financiële (DeFi) en non-fungible token (NFT) aan te boren. De reden hiervoor is de langzamere en duurdere transactiekosten op het toonaangevende platform voor slimme contracten, namelijk Ethereum. De verwachting voor een langdurige opwaartse hausse in de ADA-markten, was hierdoor hoog.

Een financieel analist bij Seeking Alpha, The Value Trend, verwachtte dat het native token van Cardano $ 10 zou bereiken als het Ethereum zou voorbijstreven en het toonaangevende platform voor slimme contracten zou worden. De overtuiging hielp ADA/USD over het algemeen om sterke winsten te behalen in de dagen die de Alonzo-upgrade naderden. Het paar handelde voor slechts $ 1 op 20 juli.

De waarde steeg later naar een recordhoogte van $ 3,16, een rebound van 200%, op 2 september.

Doorzetting van bullish signalen blijven

Na een sterke opwaartse beweging hebben bullish activa de neiging om zijwaarts of lager te consolideren. Dit vindt plaats omdat sommige handelaren besluiten hun winst veilig te stellen. Beleggers met optimistische lange termijn vooruitzichten kopen tegelijkertijd het activum uit zwakke handen om lange termijn beleggingsstrategieën op te bouwen.

Een vergelijkbare consolidatiefase trad op voor ADA nadat het een sterke stijging van 200% plus had opgeleverd. De kans blijft hierdoor groot dat de ADA/USD-wisselkoers zijn opwaartse trend voortzet, blijkt uit een grafische analyse. Een rechthoekpatroon valt op dat lijkt op een bull flag en in een bull flag-scenario is het winstdoel voor bulls als algemene regel hetzelfde als de lengte van de vorige opwaartse trend.

ADA/USD zou op weg gezet kunnen worden naar $ 4,50 als er een doorbreuk boven de bovenste bull flag-trendlijn op $ 2,93 plaatsvindt. Verdere analyse wijst uit dat het Cardano-token zijn positie bovendien boven de 50-day exponential moving average, 50-day EMA; the velvet wave, moet behouden in de buurt van $ 2,27. Zo kan het token zijn tussentijdse bullish vooroordeel intact te houden.

ADA zou het risico lopen gestuurd te worden naar $ 1,92, de ondersteuningslijn van midden augustus, als er een daling onder de bull flag-ondersteuning en 50-day EMA-vloer optreedt. Diepere prijsdoelen werden door analisten gedeeld, waarbij een pseudonieme Twitterati een ‘Double Bottom’-scenario zag. Deze voegde eraan toe dat handelaren het nieuws verkopen.

Een andere marktanalist, Cerbul, gaf aan dat de voortdurende duik van ADA niet te wijten was aan het ‘sell the news’-sentiment. Er zou meer kapitaal vanuit de DeFi-sector naar het Cardano-ecosysteem stromen, voegde hij eraan toe. Uiteindelijk zei hij bij te kopen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.