Search
Close this search box.

Na het niet opnieuw opnemen van $ 60K, staat Bitcoin op wankele grond; dit zijn de 3 redenen hiervoor

Nadat Bitcoin de weerstand van $ 60.000 niet heeft overwonnen, test het opnieuw lagere niveaus. Indicatoren suggereren bovendien dat de neergang nog niet voorbij is. Maandagavond stuiterde BTC/USD op $ 55.000, uren na het bereiken van lokale highs van bijna $ 59.000 in bullish vroege handel. De grootste cryptocurrency heeft veel werk te doen om het huidige brede handelsbereik te verlaten. Met verkopers die nog steeds op hun plaats zijn, dichter bij het hoogste punt ooit van $ 64.500.

Terugkeer van BTC naar uitwisselingen

Het algehele BTC-saldo op cryptocurrency-uitwisselingen is een statistiek die binnenkort problemen voor bulls kan zorgen. Lokale pieken in het aanbod weerspiegelen een meer verkoop gedreven mentaliteit die binnenkomt, wanneer handelaren coins terugsturen naar hun accounts op uitwisselingen voor een mogelijke snelle verkoop. Toch was het afgelopen jaar een algemene sterke neerwaartse trend te zien.

Deze week is dit niet het geval bij elke uitwisseling. De afgelopen zeven dagen zijn 16.222 BTC de wereldleider Binance binnengekomen, volgens gegevens van monitoringresource Bybt. Daarentegen heeft het institutionele platform Coinbase Pro in feite 11.947 BTC verloren, in overeenstemming met de algemene trend. En toch is Binance niet de enige, want OKEx, Huobi, Bitfinex en Kraken hebben allemaal hun BTC-saldo de afgelopen 24 uur zien stijgen.

Toename in de hebzucht

Deze week is een bekend gezicht uit het verleden van sentimentveranderingen terug namelijk, hebzucht. Zoals Cointelegraph meldde. De Crypto Fear & Greed Index, die het sentiment van handelaars meet met behulp van een mandje met gewogen factoren, heeft het bijgehouden. Volgens deze Index neemt de drang voor een uitverkoop toe, zelfs als de prijsactie niet langer positief is.

De Index gaf een algemene cryptomarktscore van 68/100 op dinsdag, wat overeenkomt met “hebzucht” als de algemene drijfveer voor de stemming. Dit is nog steeds onder de piek van midden 90, gezien eerder dit jaar. Het is een niveau dat bijna een uitverkoop garandeert, maar volatiliteit zorgt ervoor dat de Index niet lang in dezelfde zone blijft. Binnen enkele dagen of zelfs sneller kan “hebzucht” veranderen in “extreme hebzucht” of “extreme angst”.

Bijvoorbeeld op 27 april, was de Index slechts 27/100 gemeten.

De Bitcoin-druk vanuit altcoins wordt ook door Dogecoin gestimuleerd

Tenslotte is misschien wel de meest in het oog springende factor die deze week speelt als het gaat om problemen voor Bitcoin, de altcoins. Het was in eerste instantie Ether (ETH), die het peloton leidde en Bitcoin overtrof met zijn beweging van meer dan $ 3.000 naar recordhoogtes op maandag. Dogecoin (DOGE) laat nu de rest echter in het stof liggen, terug op meer dan $ 0,47 na integratie op het populaire handelsplatform eToro.

Vergeleken met de 3% van Bitcoin, steeg DOGE/USD 72% in een week, op het moment van schrijven. Hoewel altcoin-pieken in periodes komen, is de stemming onder analisten er toch steeds meer een van een trend op de langere termijn die centraal staat. Daarna kan Bitcoin verloren tijd en marktdominantie terugwinnen. Één indicator beweert zelfs dat de gecombineerde marktkapitalisatie van altcoin tegen het begin van 2022 met meer dan 27.000% zou kunnen exploderen, zoals gemeld door Cointelegraph.

Johnny, de populaire Twitter-handelaar, vatte samen voor zijn volgers dat de komende 2 tot 3 maanden geweldig zullen worden voor alt-munten. Hij voorspelde bovendien ook een prijsdoel op korte termijn van $ 5.000 voor Ether. Momenteel is het marktaandeel van Bitcoin 46,3% en daalt steeds lager dankzij de instroom van altcoin.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.