Na het nieuws over digitale obligaties van $ 121 miljoen van de Europese Investeringsbank, beweegt Ethereum naar een nieuw hoogtepunt

Woensdag schoten de prijzen van Ether (ETH) omhoog naar een nieuw record, dankzij positief nieuws van de Europese Investeringsbank. Op woensdag is Ether tijdens de handel in Azië vroeg gestegen naar $ 2.709, wat volgens CoinGecko een nieuwe piekprijs voor het actief markeert. Een winst van 7% over de afgelopen 24 uur meldt de aanbieder van cryptostatistieken.

En een winst van 15,7% over de afgelopen zeven dagen voor ’s werelds tweede grootste digitale asset op basis van marktkapitalisatie. De ETH-marktkapitalisatie is door de beweging naar een recordhoogte van $ 312 miljard geduwd. Reuters schreef dit vandaag toe aan het nieuws dat de Europese Investeringsbank een ‘digitale obligatie’-verkoop lanceert met behulp van het Ethereum-netwerk.

Hoewel er een reeks factoren is die de prijs van Ether aandrijven. Volgens analisten van Bloomberg de EIB geeft een tweejarige digitale obligatie van 100 miljoen euro ($ 120,8 miljoen) uit. Hiervan zal de verkoop worden geleid door Goldman Sachs, Banco Santander en Societe Generale. Laatstgenoemde had vrijdag een bekendmaking over haar dochteronderneming, Societe Generale SFH.

Deze had een obligatie van 100 miljoen euro uitgegeven als beveiligingstoken op de openbare Ethereum-blockchain. Het kreeg de hoogste triple-A-rating van Moody’s en Fitch. Hoofd inkomsten bij cryptomakelaar SFOX, Danny Kim, vertelde aan Reuters dat het nieuws een bullish institutioneel gebruik van Ethereum heeft aangetoond. Hij voegde eraan toe dat de wisselsaldi ook afnemen, wat bijdraagt aan de bullcase.

Kim gaf aan dat de hoeveelheid Ethereum die op beurzen zit, blijft dalen en was het laagste van het afgelopen jaar. De kans op een grote uitverkoop is kleiner, omdat er minder aanbod op de beurs beschikbaar is. Een heropleving van DeFi-gerelateerde protocollen en tokens, in combinatie met een daling van de gasprijzen, zou ook het momentum kunnen aandrijven, zoals gemeld door Cointelegraph.

De gemiddelde transactieprijs was op het moment van schrijven op het netwerk volgens BitInfoCharts gedaald tot $ 10,73. Altcoin Sherpa, de populaire crypto-analist, voorspelde ondertussen dat ETH de komende weken beter zou presteren dan Bitcoin (BTC), gericht op een prijs van $ 3.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.