Search
Close this search box.

Na Know Your Customer-debacle, meldt BitMEX dat 100% van de gebruikers is geverifieerd

BitMEX, het controversiële handelsplatform voor cryptoderivaten zegt dat het volledige gebruikersbestand het verplichte Know Your Customer-proces heeft voltooid.

BitMEX heeft de voltooiing aangekondigd van zijn gebruikersverificatieprogramma, waardoor het één van de grootste crypto-handelsplatforms met een volledig gecertificeerd klantenbestand wordt.

BitMEX zegt dat open posities van niet-geverifieerde accounts zijn gesloten, als onderdeel van het proces om de volledige gebruiks basis te verifiëren.

Het platform onthulde in augustus 2020 plannen om een ​​uitgebreide verificatie van de gebruikersidentiteit uit te voeren. De stap kwam te midden van een toenemend regelgevend toezicht op het notoir lakse Know Your Customer of KYC-beleid van het platform.

De Commodity Futures Trading Commission van de Verenigde Staten heeft BitMEX in rekening gebracht voor het illegaal exploiteren van een derivatenhandel, zoals eerder gemeld door CoinTelegraph. De New York District Attorney heeft ook strafrechtelijke vervolging ingesteld tegen enkele van de belangrijkste actoren van het bedrijf, waaronder voormalig CEO Arthur Hayes.

BitMEX kondigde als reactie hierop plannen aan om zijn antiwitwasprotocollen en handelstoezichtprotocollen in november 2020 te vernieuwen. Volgens de aankondiging van donderdag is gebruikersverificatie sinds begin december 2020 verplicht voor stortings, handels en opnamefuncties.

BitMEX merkte ook op dat $100 miljard is verhandeld op het platform sinds de volledige gebruikersverificatiestatus is bereikt, als onderdeel van de aankondiging.

Alexander Höptner, BitMEX CEO, zei dat de verhuizing een belangrijke stap was om een ​​krachtig platform te worden:

“Het plaatst ons in een gunstige positie om te profiteren van de golf van gebruikers – zowel retail als institutioneel – die op zoek zijn naar een platform waarop ze vol vertrouwen cryptoderivaten kunnen verhandelen zonder in te boeten aan veiligheid, liquiditeit of prestaties. Het markeert een mooie start voor BitMEX in 2021.”

De voormalige CEO van de Duitse beurs Borse Stuttgart GmbH, Höptner, verving Hayes als CEO van BitMEX in december 2020.

De overgang van BitMEX naar de KYC-status van de volledige gebruiker biedt een glimp van het toenemende controleniveau van overheidsinstanties voor crypto-exchanges. Inderdaad, voorbij zijn de dagen van de cryptocurrency “Wild West” waar platforms opereerden met weinig tot geen toezicht.

De aandacht lijkt te verschuiven naar gedecentraliseerde beurzen, of DEX’s, die in Q3 2020 een stijging van 1000% in handelsvolumes zagen, nu toezichthouders strengere nalevings maatregelen eisen.

Sommige van deze gedecentraliseerde platforms bieden nu margehandel met het extra voordeel van zero KYC-stappen om anonimiteit te garanderen. Niet-bewarende crypto-exchange ShapeShift is zelfs overgestapt naar een DEX-onramp, waarbij KYC voor zijn gebruikers wordt gedumpt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.