Na publieke terugslag is Thaise SEC gedwongen om voorgestelde crypto-regels te verduidelijken

Eerdere plannen om een minimum jaarinkomen vereiste van 1 miljoen baht, ongeveer $ 33.000, in te voeren voor crypto-investeringen in het land, zijn door de Thaise Securities and Exchange Commission teruggedraaid. De commissie heeft verduidelijkt dat het vorige conceptdocument is gepubliceerd om het sentiment van investeerders te peilen. Volgens een rapport van de Bangkok Post op dinsdag.

Te midden van verontwaardiging van crypto-belanghebbenden in het land die de voorgestelde regel betreurden, komt de terugtrekking van de Thaise SEC. Crypto-belanghebbenden gaven aan dat het lage- en middeninkomens zou uitsluiten van de cryptovaluta-markt. Secretaris-generaal van de Thaise SEC, Ruenvadee Suwanmongkol, verduidelijkte het standpunt van de commissie over de kwestie.

Suwanmongkol stelde de criteria voor die velen te zwaar vonden om mensen ertoe aan te zetten hun mening over de kwestie te geven. Bovendien was zij niet van plan te zeggen dat dit de exacte kwalificaties zijn die zullen worden geïmplementeerd. De commissie was, volgens de SEC-directeur, niet van plan om 1 miljoen baht vast te stellen als een jaarlijkse inkomenskwalificatiestandaard voor crypto-investeringen.

De Thaise SEC heeft besloten om woensdag zijn openbare hoorzitting over crypto-investeringen te houden. Drie weken eerder dan eerst aangekondigd. Naast ook het verduidelijken van zijn eerdere standpunt. Het evenement was oorspronkelijk gepland voor 24 maart, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Arkhom Termpittayapaisith, de Thaise minister van Financiën, uitte in februari, zijn bezorgdheid over de aanhoudende speculatieve manie van cryptovaluta in het land.

Het enthousiasme van de detailhandel voor activa in digitale valuta, kan volgens de minister van Financiën negatieve gevolgen hebben voor de kapitaalmarkt van het land. Indien dit niet wordt gecontroleerd. De afgelopen maanden is het handelsvolume van cryptovaluta in Thailand zelfs gegroeid van ongeveer $ 630 miljoen in december 2020 tot $ 2,17 miljard in januari.

De commissie heeft het mandaat om Retail beleggers te beschermen tegen de risico’s van crypto-investeringen, voor de secretaris-generaal van de SEC.  Suwanmongkol stelde dat als de SEC gewoon toekijkt en niets doet, het volledig hun verantwoordelijkheid zou zijn als investeerders verliezen op cryptovaluta. Beurzen in Thailand moeten voldoen aan strikte regelgevingsnormen en zo is het land een van de meer gereguleerde cryptohandel markten.

Na een reeks langdurige serviceonderbrekingen werd de grootste cryptocurrency-exchange van Thailand, Bitkub, in januari door toezichthouders voor een paar dagen stilgelegd. Ook tonen gebruikelijke financiële instellingen, evenals overheidsinstanties, een aanzienlijke betrokkenheid bij de digitale asset-ruimte. In februari heeft Siam Commercial Bank een blockchain-investeringsfonds van $ 50 miljoen opgericht.

Als een oplossing om de horecasector een boost te geven, probeert het toerismebureau van het land ook Japanse cryptohouders aan te trekken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.