Search
Close this search box.

Na verkoop voor eten en schoenen, missen MIT-studenten die blut zijn, 13.000% winst op gratis BTC

Het Massachusetts Institute of Technology lanceerde in oktober 2014 het MIT Bitcoin Project. Een initiatief dat tot doel had $ 500.000 aan Bitcoin (BTC) weg te geven aan zijn niet-gegradueerde studenten. In ruil voor het invullen van een enquête, wat op dat moment neerkwam op ongeveer 0,3 BTC, konden studenten $ 100 aan BTC claimen.

Studenten Jeremy Rubin en Dan Elitzer leidden het project, die $ 500.000 ophaalden van universitaire alumni en vertegenwoordigers van de Bitcoin-gemeenschap. Het aanmoedigen van de verkenning van digitale activa en het bevorderen van de campus als een wereldwijde hub voor crypto-onderzoek, waren de doelen van het project. Tegen huidige prijzen verdeelde de universiteit ongeveer $ 33,8 miljoen aan BTC.

Met 3.100 studenten die profiteerden van het aanbod en bijna $ 200.000 aan Bitcoin die op dat moment niet werd opgeëist. Bloomberg sprak met een student die nog steeds de Bitcoin bezit die MIT haar gaf, zeven jaar geleden. Terwijl veel van de studenten vermoedelijk hun vrij verkregen Bitcoin-voorraad hebben uitgegeven, waarbij de MIT Coop-boekwinkel vanaf september 2014 ondersteuning voor BTC lanceerde als betaling voor schoolboeken, schoolbenodigdheden en andere MIT-merchandise.

MIT-alumni Mary Spanjers beschreef haar ervaring met cryptocurrency als “echt opmerkelijk”. Ondanks dat de waarde van 0,3 Bitcoin daalde van $ 19.500 midden april tot bijna $ 11.000 vandaag. Zij voegde eraan toe dat de meesten van hun dachten dat het een grapje was. Ook sprak Bloomberg bij met andere MIT-alumni die snel hun Bitcoin hadden uitgegeven. Verschillende deelnemers klaagden hierbij dat ze het aan boodschappen of restaurants hadden uitgegeven. Zoals aan een nabijgelegen sushi-tent die Bitcoin als betaling accepteerde.

Andere studenten hebben hun crypto uitgegeven aan bier, schoenen en andere triviale uitgaven, suggereren online forums. Een universitair hoofddocent aan het MIT, Christian Catalini, die toezicht hield op het Bitcoin-project, schat dat 10% van de deelnemende studenten hun BTC binnen twee weken had verzilverd. Terwijl 25% het project halverwege 2017 had verlaten.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.