Naar verluidt lokale blockchain-vereniging verboden door de Iraanse regering

De activiteiten van de Iran Blockchain Community (IBC) zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Islamitische Republiek Iran geblokkeerd. Echter, de vereniging beweert dat ze nog steeds geen directe kennisgeving hebben ontvangen. Hierbij werden rapporten over de financiële prestaties van IBC en transacties met cryptocurrency-uitwisselingen door de Sociale Zakenorganisatie van het ministerie vereist.

Dit werd volgens lokale bronnen gedaan via een bericht dat vorige week in de lokale krant Hamshahri Online werd geplaatst. Het ministerie blokkeerde de activiteiten van de vereniging in het weekend. Sepehr Mohammadi, IBC-woordvoerder, die ook de CEO is van een van de twee crypto-uitwisselingen die worden vermeld als sponsors van de website van de vereniging, zei echter dat er geen mondelinge of schriftelijke waarschuwing was gegeven aan de bestuursleden.

In een open brief aan de Sociale Zaken Organisatie merkte de IBC-voorzitter op dat het monitoren van de prestaties van deelnemers aan het blockchain-ecosysteem het recht van de vereniging is. Hij voegde eraan toe dat het uitgeven en publiceren van waarschuwingslijsten voor nieuwe gebruikers om vallen te vermijden ook een missie van de IBC is.

Op de IBC-waarschuwingslijst stonden Iraanse bedrijven met een hoog risico die betrokken zijn bij crypto. Dit is de belangrijkste oorzaak van het verbod dus volgens Mohammadi. Hij voegde eraan toe dat gevestigde belangen er alles aan zullen doen om de inspanningen van IBC te stoppen. Voordat IBC op de hoogte werd gebracht, slaagden ze erin om het bericht te publiceren.

Een parlementslid beschuldigde crypto-gerelateerde binnenlandse niet-gouvernementele organisaties van het overmaken van vreemde valuta naar het buitenland, volgens de lokale media. IBC ontkende de claim, als een van de NGO’s in de crypto- en blockchain-ruimte, en zei dat de vereniging zich richt op het promoten van blockchain-technologie in het land.

Iran streeft naar gezonde regelgeving voor cryptocurrencies, na een “zomerverbod” voor cryptomining. Hassan Rouhani, de Iraanse president, zei dat het land cryptocurrency-activiteiten moet legaliseren om nationale belangen te behouden en te beschermen. Om een wettelijk kader voor cryptocurrencies vast te stellen riep hij op tot een gezamenlijke studie tussen verschillende partijen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.