Search
Close this search box.

Naar verluidt schrapt Google duizenden negatieve Robinhood-recensies

Meerdere bronnen beweren dat naar verluidt Google duizenden negatieve recensies van Robinhood heeft verwijderd in de Google Play Store. Dit vond plaats nadat het platform de handel in verschillende torenhoge aandelen zoals GameStop had opgeschort. Op 28 januari meldde Mr. Whale, financieel analist dat Google maar liefst 120.000 negatieve recensies van Robinhood had verwijderd.

Hierdoor is de app-beoordeling van één ster naar ongeveer vier sterren gestegen. Naar verluidt bevestigde Google de massale verwijderingen van technisch nieuwspublicatie The Verge. Hierbij beweerde Google dat de beslissing was genomen vanwege schendingen van het Google Play Store-beleid. Naar verluidt gaf het bedrijf aan dat het beleid van Google expliciet beoordelingen verbiedt die bedoeld zijn om de beoordeling van een app te manipuleren.

Zij hebben een systeem dat menselijke intelligentie combineert met machine learning om beleidsschendingen in beoordelingen en recensies op te sporen en af te dwingen, volgens Google. Het bedrijf voegde eraan toe dat de bedrijven zelf niet de mogelijkheid hebben om beoordelingen te verwijderen. Op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar, reageerde Google niet direct.

De Robinhood-app heeft op het moment van schrijven ongeveer 177.000 recensies in de Google Play Store, met een waardering van 4,2 sterren. Robinhood stopte op 28 januari de handel in verschillende rallyaandelen, waaronder GameStop en AMC Entertainment. Dit leidde tot grote verontwaardiging in de handelsgemeenschap. De aandelenkoersen van GameStop werden actief gepompt door de WallStreetBets-beweging van Reddit.

Laatstgenoemde neemt het op tegen short-selling Wall Street-handelaren zoals Melvin Capital. Robinhood heeft naar verluidt op dezelfde dag ook de handel in Dogecoin (DOGE) stopgezet, los van het opschorten van populaire aandelen. DOGE schoot 900% minder omhoog dan in twee dagen vanaf 29 januari en keerde voor het eerst sinds 2015 terug naar de top-10 crypto-lijst.

Na een meteoorpomp waarvan wordt aangenomen dat deze ook door Reddit is geregeld.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.