Naar verluidt staat Kazachstan banken toe om crypto-aankopen te verwerken

Naar verluidt is de regering van Kazachstan van plan om lokale bankinstellingen officieel te machtigen om bankrekeningen te openen voor cryptocurrency-transacties. Zondag meldde de lokale nieuwszender Khabar 24 dat binnenkort verschillende banken in Kazachstan officieel zullen worden goedgekeurd voor dienstverlenende bedrijven. En ook bedrijven die blootstelling bieden aan cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC).

Het rapport merkt op dat het onduidelijk is welke financiële instellingen of banken zouden deelnemen aan het proefproject. Hierbij werden leidinggevenden van de Data Center Industry and Blockchain Association of Kazachstan geciteerd. Door zich aan te melden voor het project bij Astana International Financial Centre, een belangrijk financieel centrum in Kazachstan kunnen cryptocurrency-uitwisselingen samenwerken met banken.

Naar verluidt zal het proefproject een jaar duren. Het doel ervan is om lokale crypto-bedrijven in staat te stellen legaal crypto-investeringsdiensten aan te bieden en investeerders in staat te stellen cryptocurrencies zoals Bitcoin veilig te kopen en verkopen. De regering van Kazachstan is, als onderdeel van het project, ook van plan om de potentiële risico’s van investeringen in digitale valuta te beoordelen.

Omdat volgens het rapport de cryptohandel wettelijk nog niet is goedgekeurd in het land. De Data Center Industry and Blockchain Association of Kazachstan ging niet direct in op verzoeken van commentaar. Republiek Kazachstan trekt meer aandacht van wereldwijde cryptocurrency-miners als gevolg van een aanhoudend hardhandig optreden tegen cryptomining in China.

Tegelijkertijd is het nieuws over proefproject van Kazachstan verschenen. Om crypto-mining faciliteiten en diensten in het land te runnen, zijn enkele van de grootste Chinese crypto-mijnbedrijven, Bitmain en Canaan, begonnen samen te werken met entiteiten in Kazachstan.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.