Search
Close this search box.

Naar verluidt wordt de beursgang van Robinhood vertraagd door onderzoek van de SEC naar de crypto-activiteiten

Naar verluidt heeft Robinhood, de grote cryptocurrency- en aandelenhandel-app, moeite om verder te gaan met zijn eerste openbare aanbieding vanwege een voortdurende beoordeling door effectentoezichthouders. De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft Robinhood ondervraagd over zijn cryptocurrency-activiteiten, volgens een donderdagrapport van Bloomberg.

Dit heeft geleid tot vertragingen voor de openbare aanbiedingsplannen van het bedrijf. Sinds maart heeft het bedrijf zijn cryptocurrency-aanbiedingen uitgebreid, zijn personeelsbestand vergroot en meer crypto-handelsparen toegevoegd. Het rapport stelde dat het IPO-plan van Robinhood zou kunnen worden uitgesteld tot de herfst, onder verwijzing naar anonieme mensen die bekend waren met de zaak.

Robinhood was aanvankelijk van plan om zijn IPO in juni te lanceren, zoals eerder gemeld. Echter, het aanbod werd enkele weken geleden uitgesteld tot juli. Bronnen beweerden hierbij dat het bedrijf zijn IPO wilde timen tot wanneer mensen terugkeren van de vakantie van 4 juli. In de Verenigde Staten is Robinhood een van de meest populaire apps om aandelen en cryptovaluta te verhandelen.

In maart heeft het bedrijf vertrouwelijk een concept IPO-registratie ingediend bij de Amerikaanse SEC. Oorspronkelijk specificeerde het bedrijf geen verwachte datum voor zijn IPO. Echter, Robinhood verklaarde alleen dat het een openbare aanbieding zou nastreven nadat de SEC zijn beoordelingsproces overweegt, onder voorbehoud van markt- en andere voorwaarden.

Op het verzoek van Cointelegraph om commentaar reageerde Robinhood niet direct. Begin 2018 lanceerde het bedrijf zijn cryptocurrency-handel. Met een zesvoudige driemaandelijkse toename van gebruikers in het eerste kwartaal van 2021, heeft Robinhood hierna zijn crypto-activiteiten zien bloeien. Ondanks de controverse rond het bedrijf dat de handel in GameStop-aandelen in januari opschortte, heeft Robinhood dit jaar een enorme groei ervaren.

Robinhood werd ook nog geconfronteerd met verontwaardiging van de handelsgemeenschap en toegenomen aandacht van Amerikaanse regelgevers. Robinhood werd, naast problemen met GameStop, ook het doelwit van publieke kritiek nadat het naar verluidt handelsdiensten had aangeboden aan onervaren beleggers. De effectentoezichthouders van Massachusetts probeerden in april de makelaar-dealerlicentie van Robinhood in de staat in te trekken.

Zij beschuldigden het bedrijf bovendien ervan diensten te verlenen aan klanten in Massachusetts met weinig of geen beleggingservaring.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.