Naar verluidt zou de door Facebook gesteunde Diem Association in 2021 stablecoin-pilot lanceren

Het door Facebook gesteunde digitale valutaproject Diem zou in 2021 zijn eerste stablecoin kunnen lanceren als een kleinschalige pilot, volgens een anonieme bron. De bron beweerde dat de in Zwitserland gevestigde non-profitorganisatie, The Diem Association, nog steeds van plan is om later dit jaar een pilot voor een door de Verenigde Staten gesteunde stablecoin te lanceren. De bron werd geciteerd in een CNBC-rapport dat dinsdag is gepubliceerd.

De vereniging had In november 2020 al haar plannen aangekondigd voor een beperkte lancering van een stabiele munt in Amerikaanse dollar in januari. Echter, naarmate de maanden voorbijgingen, moet de valuta nog altijd gelanceerd worden. Vergeleken met de oorspronkelijke visie van Facebook voor een wereldwijde digitale valuta, is de stablecoin van Diem een opvallend verkleinde en vernieuwde versie.

Een stablecoin eigen aan zijn platform, die zou worden gekoppeld aan een mand met meerdere fiat-valuta’s. Commentatoren hebben gewezen op de grondige veranderingen in het evoluerende project van Diem als reactie op een opvallende terugval van mondiale regelgevers en staten van Amerika. Los van het afwerpen van de naam Libra.

CEO van First Digital Assets Group, Ran Goldi, vertelde aan CNBC dat de onderliggende technologie van Diem de afgelopen anderhalf jaar drastisch is veranderd van een naïeve blockchain naar een zeer geavanceerde blockchain. Ook gaf Goldi aan dat je kunt zien dat deze blockchain enkele van de vragen probeert te beantwoorden die toezichthouders hadden.

Momenteel bouwt First Digital Assets Group infrastructuur voor verkopers om het gebruik van Diem als betaalmiddel te vergemakkelijken. Ondertussen blijft Diem wachten op goedkeuring door de regelgevende instanties en de toekenning van een betalingsvergunning van de Zwitserse toezichthoudende organisatie voor financiële markten.

Commentatoren waren optimistisch die met CNBC spraken. Michael Gronager, CEO van Chainalysis, zei hierbij van mening te zijn dat Diem dit jaar gelanceerd zal worden, omdat het anders een gemiste kans zou zijn.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.