Search
Close this search box.

Naar verluidt zou hedgefonds Point72 van $ 22 miljard op zoek zijn naar een ‘hoofd van crypto’

Naar verluidt is hedgefonds Point72 Asset Management, van de New Yorkse miljardair Steven Cohen, op zoek naar een ‘hoofd van crypto’. In 1992 richtte Cohen, de 65-jarige die de “Hedge Fund King” wordt genoemd, Point72 op en heeft een beheerd vermogen van ongeveer $ 22,1 miljard. Ook is de investeerder eigenaar van het New York Mets Major League Baseball-team.

Het bedrijf maakt zich op om de cryptosector te betreden. The Street meldde dat het heeft gesproken met bekende bronnen die beweren dat Point72 tegelijkertijd een hoofd van crypto wil inhuren. Het past bij andere signalen die uit het fonds komen, als het klopt. In een interview met Jawad Mian, de oprichter van het macro-onderzoeksbureau, verklaarde Cohen onlangs dat hij volledig is geconverteerd naar crypto.

Cohen voegde eraan toe een oud gezegde aan de pokertafel te hebben, namelijk dat je moet betalen om te leren. Verder is er geen manier omheen, je kunt praten wat je wilt, maar je moet in het spel komen, volgens Cohen. Hoe zijn inval in crypto eruit zou zien, heeft Point72 niet specifiek onthuld. Het bedrijf vertelde in een klantnota in mei aan zijn investeerders dat het te vroeg is om te zeggen welke paden ze uiteindelijk zullen volgen en wanneer.

Ze zijn de mogelijkheden rond blockchain-technologie en de transformatieve en ontwrichtende mogelijkheden ervan aan het onderzoeken, merkte het bedrijf echter op. Point72 voegde eraan toe dat ze nalatig zouden zijn om een cryptocurrency-markt van nu $ 2 biljoen te negeren. Cohen heeft al een klein beetje gespeeld.

Op 13 juni rapporteerde Fortune namelijk dat het durfkapitaalbedrijf “Cohen Private Ventures” een niet nader genoemd bedrag heeft geïnvesteerd in Autonomous Partners. Dit is een opkomend hedgefonds dat crypto- en aandelenbelangen verwerft in op blockchain gebaseerde bedrijven. Point72 heeft interessant genoeg al een kleine maar concrete band met crypto-uitwisseling Coinbase.

Zo onderverhuurde Point72 vorige maand het een kantoor van 30.000 vierkante meter aan Coinbase voor zijn kantoor in New York op de 55 Hudson Yards van Related Companies. Ook is Point72 een grote investeerder in Melvin Capital. Dit hedgefonds nam begin dit jaar een verlies van 53% uit shortposities op GameStop (GME), tijdens het r/wallstreetbets pump and dump-incident.

Vóór het GME-drama had Point72 in totaal $ 1 miljard in het bedrijf geïnvesteerd en zorgde voor een instroom van $ 750 miljoen om het fonds in de nasleep te helpen stabiliseren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.