Naarmate de acceptatie van Bitcoin groeit, zou PayPal naar verluidt een crypto-team in Ierland samenstellen

Voor verschillende cryptocurrency-gerelateerde posities op zijn kantoren in Ierland is wereldwijde betalingsprovider PayPal bezig met in het proces van werving. Dit benadrukt verder de ambities van het bedrijf in de snelgroeiende markt voor digitale activa.

Op het gebied van compliance, antiwitwaspraktijken en bedrijfsontwikkeling voor zijn kantoren in Dublin en Dundalk wil PayPal verschillende crypto-gerichte rollen vervullen, meldde de in Dublin gevestigde Irish Independent zondag. Om zijn zoektocht naar cryptocurrencies te ondersteunen, lanceerde PayPal eerder dit jaar een speciale crypto- en blockchain-bedrijfseenheid.

Dit bedrijf van PayPal begon eerst in oktober 2020 klanten in de Verenigde Staten toe te staan Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoins (LTC) te kopen. Door Amerikaanse klanten toe te staan goederen en diensten te betalen met hun digitale activa, breidde het bedrijf zijn aanbod in maart van dit jaar uit. PayPal zei twee maanden later dat het klanten zou toestaan hun cryptocurrencies op te nemen in wallets van derden.

In april zei Dan Schulman, CEO van PayPal dat de crypto-activiteiten van zijn bedrijf alle verwachtingen overtroffen in de eerste zes maanden van de operatie. Een enorme prijsstijging die de algehele cryptocurrency-markt naar een waardering van bijna $ 2,6 biljoen duwde, viel samen met de snelle opkomst van digitale activa zoals Bitcoin en Ether. De cryptomarkten lijken een bodem te hebben gevonden en ze trekken nu weer omhoog.

Ondanks de prijzen tussen mei en juli fors corrigeerden. Schulman gaf tijdens de driemaandelijkse winstoproep van PayPal vorige week aan dat de crypto-handelsservice van het bedrijf in de zeer nabije toekomst naar het Verenigd Koninkrijk zou komen. Hij gaf aan dat upgrades die een snellere verwerking van betalingen mogelijk maken, ook in ontwikkeling zijn.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo