Naarmate de door BTC versterkte schatkistwaarden hun waarde verliezen, dalen Crypto-blootgestelde aandelen

Beursgenoteerde bedrijven met blootstelling aan crypto-activa hebben in mei aanzienlijke verliezen geleden. Het lijkt erop dat de gevolgen van de gewelddadige ineenstorting van de cryptomarkt van deze maand naar de aandelenmarkten zijn gestroomd. Bitcoin en andere toonaangevende cryptocurrencies daalden deze maand met minstens 50%. Voordat het vorige week terugkeerde naar $ 30.000 kelderde BTC hierbij eerst van ongeveer $ 60.000 op 10 mei.

MicroStrategy (MSTR), het grootste beursgenoteerde bedrijf op basis van het aantal in haar reserves aangehouden BTC, zag haar aandelenkoers dalen van $ 657 eind april tot ongeveer $ 450 op 21 mei. Een daling van 31,5% in drie weken. Toch lijkt MSTR te hebben geprofiteerd van de 50% bounce van Bitcoin vergeleken met de dieptepunten van het weekend. Hierbij heeft MSTR in de afgelopen 24 uur bijna 5% winst geboekt om voor $ 472,45 voor het laatst van eigenaar te wisselen.

De 92.000 Bitcoin van MicroStrategy is in waarde gestegen met ongeveer $ 1 miljard gecombineerd ondanks de cryptocrash, volgens Bitcointreasuries.org. Deze maand kreeg Tesla (TSLA) ook een pak slaag, met een aandeel van 18% van $ 709 eind april tot $ 581 op 21 mei. In de afgelopen dag steeg TSLA ook 4,4% voor $ 606,44 tot de laatste transactie. Het bedrijf moet nog aankondigen dat het een van de 43.200 BTC’s uit zijn reserves heeft verkocht.

Ondanks dat Tesla op 12 mei Bitcoin heeft opgeschort als een geaccepteerde betaalmethode voor zijn wagenpark. De BTC-voorraad van Tesla is met 10% in waarde gestegen sinds de voertuigfabrikant $ 1,5 miljard in Bitcoin heeft geïnvesteerd, wordt geschat door Bitcointreasuries. Niet elk bedrijf dat de afgelopen maanden Bitcoin heeft gekocht, zit echter in de winst.

Meitu, de Chinese smartphonefabrikant en app-ontwikkelaar, heeft bijvoorbeeld $ 49,5 miljoen geïnvesteerd in de buurt van het hoogste punt ooit van BTC in maart en april. Meitu heeft ook zijn aandelenkoers sinds eind april met 19% zien dalen van ongeveer $ 0,31 naar $ 0,26. Terwijl de BTC-hodlings van het bedrijf nu $ 35,9 miljoen waard zijn.

Op 28 april kondigde Nexon, het Japanse online gamingbedrijf, ook een slecht getimede BTC-aankoop van $ 100 miljoen aan. De Bitcoin-voorraad van het bedrijf wordt nu gewaardeerd op slechts $ 67 miljoen. Sindsdien is de aandelenkoers van Nexon met 29,5% gestegen van $ 33,35 eind april tot $ 23,49 vandaag. Sommige analisten zijn echter van mening dat de uitverkoop in de tech- en crypto-sectoren kan worden verergerd door zorgen over inflatie.

David Mazza, de algemeen directeur van de leverage ETF-emittent, Direxion, speculeerde in een gesprek met Reuters dat activa met een hoger risico, hetzij in de vorm van cryptocurrencies of de meer speculatieve groeiaandelen, hun veelvouden aanzienlijk zien dalen. Beleggers beginnen tegelijkertijd opnieuw te beoordelen welke impact het inflatiepotentieel zal hebben.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo