Naarmate grote miners weer online komen, springt Bitcoin hash rate terug

Veel Chinese bedrijven binnen het Bitcoin (BTC)-mijnecosysteem moesten de winkel sluiten door de strenge crypto-regelgeving in China. Dalende hash-rates werden veroorzaakt door de plotselinge verdwijning van Bitcoin-mijnwerkers uit het netwerk. In slechts 21 dagen daalde de cumulatieve rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, de hashing-prestaties, van een recordhoogte van 180 exahashes per seconde (EH/s) naar 84 EH/s.

Gegevens van Blockchain.com Explorer suggereren dat er sinds 3 juni een gestage toename van mining problemen was. Toch was de daling van de hash-snelheid direct toe te schrijven aan de daling van het aantal Chinese miners. Dankzij de terugkeer van de migrerende Chinese miners die in andere regio’s zijn gaan werken, is de hash-snelheid met 21,38% gestegen sinds de daling.

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining is aangepast en het resultaat vertaalt zich in hogere rekenkosten. De operationele kosten voor Bitcoin-miners zullen wereldwijd blijven stijgen, naarmate meer van de voorheen in China gevestigde miners weer online komen. Miners op zoek gegaan naar landen die zowel duidelijkheid over de regelgeving als lagere elektriciteitskosten bieden.

Door de aanvankelijke weerstand van de Chinese overheid. De Chinese autoriteiten hebben cryptobedrijven gedwongen hun aanbod aan cryptoportfolio’s sterk te beperken of naar het buitenland te verhuizen. De autoriteiten deden dit onder het voorwendsel om burgers te beschermen tegen investeringen met een hoog risico.

Wang Juana, een lid van China’s OESO Blockchain Expert Policy Advisory Board, gaf een verklaring, zoals eerder deze maand door Cointelegraph werd gemeld. Het lid gaf aan te merken dat de markt voor cryptocurrency een pad betreedt dat uit China leidt. Dit vond eerst op handel plaats en nu op rekenkracht, gebaseerd op een reeks sterkere stappen die Peking vorige week tegen cryptocurrencies en Bitcoin-mining heeft genomen, volgens Wang.

Gevallen waarin rechtsgebieden, zoals Rusland, Kazachstan en Canada, een grotere betrokkenheid bij crypto hebben gezien door de migrerende Chinese miners een thuis te bieden, zijn ook door CoinTelegraph behandeld. Het verbrijzelde monopolie van China over de crypto mining industrie signaleert een positieve stap in de richting van decentralisatie van het crypto-ecosysteem.

Zoals veel experts zijn het erover eens.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo