Search
Close this search box.

Naarmate whales rijkdom overdragen aan particuliere beleggers vertraagt Bitcoin-rally

De huidige on-chain indicatoren suggereren dat de Bitcoin-bullmarkt mogelijk in de latere stadia komt, meldt Glassnode, analytics-provider. In het rapport van de Week on Chain van 22 maart deed on-chain analytics provider Glassnode een constatering. Ondanks er een consistente accumulatie van wallets met 1 BTC of minder was sinds maart 2018, is er een daling in het aantal Bitcoin-whales.

Volgens het rapport toont de aanhoudende accumulatie van kleine houders een bereidheid tot HODL door volatiliteit. Hierbij is de trend van halverwege 2018 tot en met de chaos van 2020 ononderbroken, geef het rapport aan. In vergelijking waren whale-adressen met meer dan 100 BTC relatief dalend. De groep hierbij heeft nu 62,6% van het aanbod in handen. In de afgelopen 12 maanden is het een stijging van slechts 0,87%.

Glassnode beweert dat er nu een BTC-vermogensoverdracht van lange termijnhouders naar nieuwe kopers gaande is. Dit werd gedaan op basis van de statistiek “Reserverisico”, die wordt gebruikt om het vertrouwen van lange termijnhouders in verhouding tot de prijs van Bitcoin te beoordelen. Bullmarkten volgen over het algemeen een vergelijkbaar pad voor vermogensoverdracht over drie verschillende fasen, werd gesteld in het rapport.

Deze fasen kunnen worden gebruikt om in te schatten in welke fase de huidige cyclus zich bevindt. Piek-hodl-fasen zijn buigpunten waar het grootste deel van de coins die lange termijnhouder of LTH bezitten, winst oplevert. Deze onderzoeken suggereren dat de omstandigheden vergelijkbaar zijn met de tweede helft of latere stadia van een bullmarkt, vergelijkbaar met de reserve-risicomaatstaf.

Sinds het veronderstelde Peak HODL-punt hebben slechts 9% uitgegeven, dus blijft er nog een groter relatief deel van de voorraad in handen van LTH’s. Jiang Zhuoer, CEO bij de Chinese miningpool BTC.TOP, speculeerde dat de bullmarkt al in september voorbij zou kunnen zijn. Hiermee is Glassnode niet de enige die speculeert dat het einde van het bullseizoen op de loer ligt.

Zhuoer haalde hij een algemeen economisch herstel aan te midden van de uitrol van het COVID-19-vaccin en een waarschijnlijk afnemende interesse in crypto-activa, in een gesprek met de lokale media op 21 maart. Zoals wanneer de recente trend van grote bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy die Bitcoin aan hun schatkistreserves toevoegen, ophoudt om door te gaan als waarschijnlijke katalysatoren voor een marktomkering.

Timothy Peterson, beleggingsbeheerder, merkte ook de recente daling van het aantal whales op. Hij verklaarde dat dergelijke bewegingen vaak, maar niet altijd, geassocieerd zijn met bearmarkten. De prijs van Bitcoin zou kunnen dalen tot $ 25.000, speculeerde Peterson.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.