Nadat $ 2,3 miljard aan SHIB uit de whale wallet is verplaatst, valt Shiba Inu

Na een reeks transacties van de whale wallet, die een beroemde aankoop van $ 3400 in augustus vorig jaar in $ 1,55 miljard winst omzette, is de prijs van Shiba Inu (SHIB) met 11% gedaald. De whale voerde dinsdag vier transacties uit, van elk precies 10.000.000.100.000 SHIB, naar vier verschillende wallets. Ongeveer $ 586 miljoen was de waarde van elke transactie en in totaal ongeveer $ 2,3 miljard.

Gebruikers van sociale media speculeerden dat de eigenaar mogelijk zijn of haar sleutel is vergeten of deze heeft verloren, nadat de wallet voor het eerst was geïdentificeerd. De sociale mediagebruikers vermoeden dit vanwege het gebrek aan activiteit in de wallet sinds vorig jaar. Echter, de transacties hebben geleid tot enige angst in de gemeenschap dat de houder zich voorbereidt om zijn of haar tokens te verkopen, nu de whale wakker wordt.

Het percentage van het aanbod dat de whale bezit, is zo groot dat een eventuele liquidatie een enorme prijsdaling zou kunnen veroorzaken. Jacob Oracle, financieel analist, tweette dat als hij zou besluiten deze voorraden te verkopen, zou SHIB met -99,99% tot nul dalen. Er ontstond een neerwaartse druk op de prijs door de transacties. Volgens gegevens van CoinGecko is de prijs met 31,2% gedaald vergeleken met de ATH van zeven dagen geleden. En in de afgelopen 24 uur met 10,8%.

Volgens CoinMarketCap houden de top 10 wallets bijna 72% van de coins in omloop, dus is het eigendom van Shiba Inu geconcentreerd. Nu bevat de originele wallet van de whale nog steeds ruim $ 1,8 miljoen aan SHIB.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo