Nadat de Bitcoin-prijs op een belangrijk weerstandsniveau wordt afgewezen, kopen bulls de dip opnieuw

Bitcoin-bulls hebben twee dagen achter elkaar het $ 19.500-niveau aangevallen. Het is een poging van hun om het cruciale niveau van weerstand om te draaien naar ondersteuning. Hierbij is elke poging om de weerstand te overwinnen bij $ 19.550 afgewezen. Echter, vanaf de daling van 14 december naar $ 19.050 heeft Bitcoinzich snel hersteld. Dat laat zien dat investeerders geïnteresseerd blijven in het kopen van elke opvallende dip.

De algemene consensus nu onder handelaren is het omdraaien van $ 19.500 naar ondersteuning, zodat de deur geopend kan worden voor een nieuw record van $ 20.000 of hoger. Micheal van de Poppe, Cointelegraph-medewerker zei dat het belangrijker is om te zien dat het gebied van $ 19.400-19.500 steun wordt. In plaats van dat het hoogste record ooit bereikt wordt, als de uitbraak boven de weerstand plaatsvindt en een nieuwe recordhoogte bereikt wordt.

De huidige bearish convergentie op de dagelijkse periode wordt niet bevestigd, legde Van de Poppe verder uit. Ook benadrukte hij dat als de Bitcoin-prijs, $ 19.500 niet terugkrijgt als sterke ondersteuning, de uitkomst waarschijnlijk zal zijn dat de prijs zal dalen tot $ 18.500. Hierbij zullen handelaren zoeken naar een betere toegang.

Ondanks Bitcoin nu moeite heeft om $ 19.500 vast te houden, wijst de dagelijkse grafiek uit dat de prijs iedere dag hogere dieptepunten blijft registreren. Vanaf de Bitcoin-prijs zich hersteld heeft van de daling van 11 december naar $ 17.586. BTC heeft ook dagelijks hogere hoogtepunten behaald. Dit is een verder signaal dat het digitale activum in een sterke opwaartse trend zit.

Terwijl de Bitcoin-prijs pogingen waagt te handelen in een nieuw prijsgebied, ging een handvol altcoins hoger met rally’s van dubbele cijfers. Dinsdag is de prijs van Elrond gedurende de dag met 28% gestegen en is 115% gestegen in de afgelopen twee weken. Sushi, SushiSwap’s governance-token, steeg ook met 9,84% tot $ 2,80 en is de afgelopen 5 dagen 44% gestegen.

De meest opvallende aanwinst van de dag was, Bancor, omdat het een rally van 34,5% tot $ 1,70 veiligstelde. Dat was het nieuws van de Coinbase Pro-notering die dinsdag plaatsvond. De totale marktkapitalisatie van cryptovaluta bedraagt nu, volgens CoinMarketCap, $ 566,6 miljard waarbij de dominantie van Bitcoin 63,6% bedraagt.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo