Nadat GameStop in 2 weken 1.600% is gestegen, wendt Reddit zich tot DOGE. Bereikt Dogecoin $ 1?

Doordat Dogecoin een publiciteitsgolf ziet met een bekende bron is DOGE met 80% gestegen in een dag. En het handelsvolume is met meer dan 800% gestegen. Profiteer nu nog via deze exchange waar je dogecoin kunt kopen met iDeal.

Bereikt DOGE $ 1?

Op 27 januari toonden gegevens van Cointelegraph Markets, CoinMarketCap en Tradingview een transformatie aan in het DOGE-ecosysteem. Hierbij bereikte DOGE/USD $ 0,0138. Het paar voegde op donderdag binnen een paar uur tijd meer dan 80% toe aan zijn spotprijs. Daarna corrigeerde het, terwijl het nog steeds 1 cent steun had op het moment van publicatie. Met een vergelijkbare stijging van de interesse op sociale media, ging de winst samen.

Hierbij steeg de Twitter-activiteit met meer dan 300%. Het lijkt alsof de bron dezelfde Reddit-groep is die leidde tot een dramatische, maar zeer controversiële bull-run in de aandelenkoers van het Amerikaanse consumentenelektronicabedrijf GameStop. Een parodie Twitter-account dat zich voordeed als de moderator voor r/Wallstreetbets vroeg als Doge ooit een dollar heeft verdiend.

Onder gebruikers in de Verenigde Staten begonnen daarna de hashtags #dogecoin en #dogecoininto1dollar te trenden. Hierbij werd verwezen naar een lang gekoesterde droom onder de investeerders van deze altcoin.

De prijs van Gamestop ver van die van Dogecoin

Dogecoin en $GME hebben iets gemeen met elkaar. Beide activa hebben de afgelopen weken publicitaire tweets gezien van Elon Musk, Tesla CEO en ’s werelds rijkste man. De ironische goedkeuring van Musk voor DOGE was voldoende om serieuze prijsactie te veroorzaken, zoals Cointelegraph meldde. Gebruikers probeerden op Reddit zelf hints in te voegen om te investeren in de op meme gebaseerde altcoin.

Ondanks dat moderators toegewijde berichten verwijderden van r/Wallstreetbets. Voorstanders van cryptovaluta beweren dat Reddit-gebruikers, die hun krachten bundelen om onvoorbereide instellingen te overtreffen, simpelweg volgens de regels van het kapitalisme spelen. Tegelijkertijd neemt de angst toe voor maatregelen die tegenin gaan op de prestaties van GameStop.

Kevin Farzad voegde toe dat hij weet dat dit GameStop-gedoe grappig is. Echter, men moet niet vergeten dat dit echte mensen, die meerdere boten bezitten, pijn doet. Farzad is een lid van de muziekgroep Sure Sure. Woensdag boekte $GME 200% winst, terwijl de handel na sluitingstijd een omkering van ongeveer 15% vanaf de top zag. Het aandeel is sinds 12 januari in totaal 1.600% gestegen. Mee doen? Kan via Binance

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.