Search
Close this search box.

Nadat het Amerikaanse Congres de $ 900 miljard advertentie voor Bitcoin heeft aangegeven, stijgt de BTC-prijs met 5%

Terwijl de zwakte van maandag omsloeg en bulls vorige niveaus uitdaagden, bereikte de prijs van Bitcoin (BTC) op 22 december een hoogtepunt boven de $ 23.500.

5,2% dagelijkse winst voor BTC-prijs

BTC/USD keert terug naar posities verloren in het weekeind, met een maximum van $ 23.625 op het moment van schrijven, duiden gegevens van Cointelegraph Markets, Coin360 en TradingView aan. Dinsdag hebben de markten een andere toon gezet, na maandag $ 21.800 te hebben gestoken. Hierbij steeg Bitcoin in slechts zes uur tijd meer dan 5% en voegde $ 1.200 toe.

Terwijl het Amerikaanse Congres een nieuwe stimuleringswet voor het coronavirus van $ 908 miljard heeft aangenomen, verenigden macrofactoren om de aantrekkingskracht van Bitcoin te ondersteunen. Tyler Winklevoss, medeoprichter van exchange Gemini vatte samen na de stemming dat er nog een advertentie is van $ 900 miljard dollar voor Bitcoin.

De verkoopdruk op $ 24.000 en de definitieve weerstand op $ 25.000 bleef bestaan, bleek uit orderboekgegevens van de Heatmap. Dit tempert de vooruitzichten enigszins op een sterkere rally naar nieuwe recordhoogtes tempert. Michaël van de Poppe, analist van Cointelegraph Markets, waarschuwde tegelijkertijd dat een dip onder de $ 20.000 onder de huidige omstandigheden geen verrassing zou zijn.

Van De Poppe zei dat mensen voorlopig gefocust zijn op $ 19.500. Hij is van mening dat het een zeer kritiek niveau is om in de gaten te houden. Echter, het zou hem niet verrassen als ze onder $ 19.500 naar $ 18.500 zakken, om alle mensen te liquideren die op dat bereik longs hebben gedaan. Op dinsdag vatte hij dit samen in een video-update.

De bull-run van vorige week waren andere jongens volgens MicroStrategy CEO

Over het idee dat de enorme Bitcoin-buy-ins van het bedrijf verantwoordelijk waren voor het intense voordeel van vorige week, deed Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, ondertussen twijfel rijzen. Op Funky Crypto Podcast zei Saylor dat zijn aankopen kwamen in de vorm van hoogfrequente batches van $ 1.000 – $ 2.000. En niet een forfaitair bedrag.

Saylor gaf aan geen groene kaars te zijn, maar onthulde dat de groene kaarsen anderen waren.

Volgens Rafael Schultze-Kraft, van on-chain monitoring resource Glassnode, zijn die “andere jongens” misschien nog niet publiekelijk bekend. Schultze-Kraft stelde in een reeks tweets op maandag dat de grote kopers MicroStrategy, Grayscale en anderen beslist niet de enigen zijn die hun koffers vullen. Hij schreef de vraag als iemand denkt dat ze echt alleen zijn. Hij beantwoordde de vraag zelf met, natuurlijk niet.

Schultze-Kraft besloot door te zeggen dat je kunt verwachten dat er veel meer onderweg zijn. Hij zei dat ze eerst geleidelijk eraan komen en dan plotseling.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.