Nadat Visa ondersteuning toevoegt voor Stablecoin USDC, breekt Bitcoin door tot bijna $ 58K

In het kielzog van betalingsgigant Visa die ondersteuning aankondigt voor USD-munt (USDC), een stablecoin waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, is Bitcoin aan het stijgen. De grootste cryptocurrency handelt op basis van marktwaarde, hoger op vandaag in de buurt van $ 58.000 op het moment van publicatie. Hierbij laat de daily chart een bullish breakout zien vanuit een twee weken lang durende aflopend kanaal geïdentificeerd door trendlijnen, die de hoogtepunten van 14 maart en 20 maart verbinden.

En de hoogtepunten van 16 maart en 25 maart met elkaar verbinden. Reuters meldde eerder maandag over de beslissing van Visa om het gebruik van stablecoin USDC toe te staan om transacties op zijn betalingsnetwerk af te wikkelen. Vanaf toen zijn de prijzen met bijna $ 2.000 gestegen. Volgens gegevensbron CoinGecko is USDC de op een na grootste stablecoin, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 11 miljard.

Visa heeft de noodzaak weggenomen om de cryptocurrencies om te zetten in traditioneel geld voor het afwikkelen van transacties op zijn netwerk. Door ondersteuning voor de stablecoin toe te voegen, volgens Reuters. Tesla’s CEO, Elon Musk, tweette dat de elektrische maker Bitcoin zou accepteren als betaling voor zijn auto’s. Vijf dagen daarna verschijnt het laatste Visa-nieuws.

Na de aankondiging van Tesla sprong Bitcoin van $ 54.700 naar meer dan $ 56.000. Alleen om winsten in te leveren te midden van verhoogde onzekerheid voorafgaand aan het aflopen van de maandelijkse opties van vrijdag. De focus ligt nu op het psychologisch niveau van $ 60.000, nu de kanaalweerstand in ondersteuning is omgezet.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.