Search
Close this search box.

Nederland wil snelle Europese wetgeving over wat wel en niet mag met cryptocurrencies

In een gezamenlijke verklaring dringt Nederland samen met vier andere landen er bij de Europese Commissie op aan om snel met wetgevingsvoorstellen voor cryptocurrencies te komen. Volgens de landen zijn er te veel risico’s zonder wettelijke kaders.

Naast ons land tekenden ook Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland de oproep om snel cryptofacturen te genereren. Alle vijf geven aan bezorgd te zijn over de financiële en monetaire stabiliteit door het gebruik van cryptocurrencies zoals bitcoins.

Minister Wopke Hoekstra zei dat hij en zijn collega’s voor financiële innovatie zijn, maar niet zonder gepaste regelgeving.

De ECB is “de enige bank die bevoegd is om geld uit te geven”

Volgens de ministers zijn er risico’s voor consumenten en investeerders zonder wettelijke maatregelen. Ze maken zich ook zorgen over het misbruik van het virtuele systeem, zoals het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en fraude.

De Franse minister Bruno Le Maire benadrukte dat de Europese Centrale Bank (ECB) “de enige EU-bank is die geld mag uitgeven”, zei hij in de Eurogroep na afloop.

In december vroegen de ministers Brussel om een ​​”gecoördineerde alomvattende aanpak” waarbij de Europese Centrale Bank (ECB) en nationale en Europese toezichthouders betrokken waren, na nieuws dat Facebook cryptocurrencies wil uitgeven onder de naam libra. Topman Benoît Cœuré van de ECB zei destijds dat de EU de lat erg hoog moet leggen om virtuele betaalmethoden toe te staan ​​en te controleren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.