Negatieve Coinbase Premium Index voor Bitcoin. Dit is het effect hiervan op de BTC-prijs

Doordat de spot-koopdruk op Coinbase Pro tekenen van verzwakking vertoont, althans op korte termijn, moet de definitieve uitbraak van Bitcoin (BTC) boven de $ 50.000 mogelijk langer wachten om werkelijkheid te worden. Volgens CryptoQuant is de Coinbase Premium Index negatief omgeslagen. Deze meet de kloof tussen de BTC-prijs op Coinbase Pro en Binance.

Dat betekent dat de verkoopdruk op Coinbase sterker lijkt te worden in vergelijking met andere beurzen zoals Binance. Een negatieve waarde op de Coinbase Premium Index zou een indicatie kunnen zijn van kortdurende weerstand. Wanneer de premie hoog is, aan de andere kant, betekent dit een sterke spot-koopdruk op Coinbase. Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant gelooft, op basis van de index dat een top van $ 50.000 op korte termijn behoorlijk moeilijk is.

Hij voegde eraan toe dat de huidige koopkracht niet komt van Coinbase. Verder dat vergeleken met Binance/Huobi/OKEx, geen Coinbase-premium meer. En voorzichtigheid geboden. Door zijn populariteit onder grote, institutionele kopers is Coinbase een belangrijk instrument geworden voor de vraag naar Bitcoin. Op Coinbase Pro verwerven deze marktdeelnemers hun BTC via over-the-counter-markten.

Echter, deze grote aankopen zijn niet direct van invloed op de BTC-prijs. Toch duiden ze op een groeiende vraag naar het digitale activum en, op hun beurt, een afnemend aanbod. Om de institutionele vraag naar BTC op korte termijn te meten, is daarom de Coinbase Premium Index een indicator. Op het lange termijntraject van Bitcoin, lijkt een korte termijnfluctuatie in de Coinbase-premie geen invloed te hebben.

Volgens gegevens van TradingView blijft het digitale activum in een sterke opwaartse trend, met een piek op zondag ruim boven het bedrag van $ 49.700. Grotendeels dankzij de geplande aankoop van Bitcoin door Tesla, is de prijs van het activum de afgelopen week met maar liefst 28% gestegen. Tesla is van plan om ongeveer 7,7% van zijn bruto kaspositie toe te wijzen aan Bitcoin.

Dit op basis van de meest recente 10K-aanvraag van de fabrikant van elektrische voertuigen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Ongeveer 6% van het circulerende aanbod van Bitcoin is in handen van beursgenoteerde bedrijven en fondsbeheerders. Een cijfer exclusief van de positie van Tesla van $ 1,5 miljard.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.