New Kind of Network (NKN) wint 340% om ‘de grootste blockchain ter wereld’ te worden

De NKN-prijs steeg naar een nieuw recordniveau toen het aantal volledige consensusknooppunten op het netwerk de 67.000 overschreed. Een veelbetekenend teken van een groeiend altcoin-seizoen is wanneer obscure en minder bekende projecten gezicht smeltende winsten beginnen te boeken terwijl handelaren zich haasten om op de stijgende prijs te springen. New Kind of Network (NKN) is de afgelopen maand naar voren gekomen als een van deze verrassende winnaars, met een stijging van 1.400% van een dieptepunt van $ 0,052 op 8 maart tot een nieuw record van $ 0,779 op 6 april.

NKN is een peer-to-peer netwerkconnectiviteitsprotocol en ecosysteem dat economische prikkels gebruikt om “internetgebruikers te motiveren om netwerkverbindingen te delen en ongebruikte bandbreedte te gebruiken”. Sinds de lancering in januari 2018 heeft het project zijn actieve gemeenschap gestaag gegroeid tot stilletjes het ‘grootste blockchain-netwerk ter wereld in termen van volledige consensusknooppunten’ volgens de website van het project, met 67.266 knooppunten die momenteel actief zijn op het netwerk en de mogelijkheid van het ondersteunen van miljoenen volledige consensusknooppunten.

Binance staking helpt de NKN-prijs te ontsteken

De prijsactie voor NKN begon echt te stijgen na de aankondiging van Binance op 11 maart dat NKN-houders 20% APY op hun bezit konden verdienen als ze deze op hun Binance-spaarrekening zouden storten. Het momentum voor het project bleef zich in de daaropvolgende weken opbouwen toen bewegingen in de tokenprijs extra aandacht begonnen te trekken. De oplossingen die door het netwerk worden aangeboden hebben ook bijgedragen aan het vergroten van het gebruikersbestand, met producten zoals de nMobile-messenger die een privéberichtenservice biedt die kan concurreren met WhatsApp en nConnect, een unieke oplossing voor externe toegang met de nadruk op het handhaven van veiligheid en privacy.

Volgens Bruce Li, mede-oprichter en co-CEO van NKN, zijn de prestaties van NKN de afgelopen maand grotendeels gekoppeld aan het algemene bullish sentiment van de bredere cryptomarkt en de recente focus op Web 3.0-infrastructuurgerelateerde projecten zoals Filecoin (FIL) en Storj. Li benadrukte ook de impact die mijnwerkers op de markt hebben en wees op de sterke mijnbouwgemeenschap van NKN en haar focus op Web 3.0 als drijvende krachten achter de recente groei van het protocol.

Li zei:

“NKN is toevallig zowel Web 3.0-infra (netwerken en datatransmissie) als een sterke mijnbouwgemeenschap. 30% van de NKN-tokens wordt gedolven of moet worden gedolven. “ Voor degenen die er de voorkeur aan geven institutionele investeringen in een project te zien om de status van kanshebber te valideren, benadrukte Li het feit dat Coinbase Custody ondersteuning biedt voor NKN, wat volgens hem een “bepaald kwaliteitsniveau voor het project” aangeeft. Terwijl de basis voor Web 3.0 wordt gelegd en gedecentraliseerde projecten in het algemeen bewust zijn gekomen, heeft NKN zich stilletjes gepositioneerd om verder op zijn kop te zien naarmate blockchain-technologie verder wordt geïntegreerd met technische en financiële infrastructuur.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.