NFT-avatarplatform, ondersteund door Dapper Labs, haalt $ 65 miljoen aan financiering op

Genies, ontwikkelaar van digitale avatars, heeft $ 65 miljoen opgehaald om een NFT-marktplaats voor digitale avatars op de Flow blockchain te bouwen. Dit project wordt door verschillende zwaargewicht investeerders geleid, waaronder Flows ontwikkelaars, Dapper Labs. Het in Californië gevestigde bedrijf heeft onlangs een Series B-financieringsronde van $ 65 miljoen afgesloten onder leiding van investeringsmaatschappij Bond.

Samen met Coinbase Ventures, Tull Investment Group, Breyer Capital en Dapper Labs. Zo onthullen SEC-aanvragen van 3 mei. Het doel voor deze $ 65 miljoen is om de ontwikkeling van Genies ‘NFT Marketplace te financieren. Hiermee kunnen gebruikers tokenized avatars maken en verhandelen, los van NFT-kleding die door de avatars wordt gedragen. In het derde kwartaal van dit jaar verwacht Genies zijn marktplaats in bèta te lanceren.

Genies verklaarde in een tweet, die de financiering onthulde, dat het hoopt de enige “virtuele draagbare identiteit in de digitale wereld” te worden. Een entiteit die gebruikers een middel biedt om zichzelf uit te drukken binnen de virtuele metaverse. In 2017 werd Genies gelanceerd, eerst gericht op zijn avatars voor gebruik op gecentraliseerde sociale media en berichtenplatforms.

Genies kondigde op 29 april aan dat het zou gaan samenwerken met Dapper Labs om een Genies-marktplaats op de Flow-blockchain te lanceren. Akash Nigam, CEO van Genies, merkte in een interview met de gaming-divisie van VentureBeat op dat het bedrijf overgaat naar een breder publiek. Nadat het eerst van plan was om beroemdheden op maat gemaakte avatars aan te bieden voor gebruik in de context van digitale evenementen en lanceringen.

Het platform zal eenvoudige en intuïtieve tools bieden, verklaarde Nigam. Kinderen vanaf zes jaar kunnen hiermee hun eigen digitale draagbare en goederencollectie creëren. En kunnen deze vervolgens op de markt brengen en ook aan de massa verkopen. Genies bracht een reeks NFT’s uit in maart ter herdenking van de verhuizing van profvoetballer Mesut Özil van Arsenal FC naar Galatasaray.

Dit was tijdens de eerste poging van het bedrijf om non fungible tokens te maken. Op Nifty Gateway werden de tokens geveild, en Genies verkochten 518 tokens voor $ 670 per stuk, of ongeveer $ 347.000.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo