Search
Close this search box.

NFT die het verbrande Banksy-schilderij vertegenwoordigt, levert bijna $ 400.000 op

Een NFT of een niet-vervangbare token is verkocht voor bijna $ 400.000. Het is een NFT dat een verbrand schilderij afbeeldt, gemaakt door de beroemde Britse straatartiest Banksy. Het token werd op 8 maart verkocht op NFT-marktplaats OpenSea voor 228,69 Ether. Op het moment van publicatie is het ongeveer $ 382.000 waard. De verkoop volgde drie dagen van bieden.

Hierbij duwden ongeveer 70 bieders de prijs omhoog vanaf een startprijs van 0,00001 ETH. Burnt Banksy heeft de NFT gemaakt. Dit is een groep crypto-investeerders die in februari Banky’s schilderij ‘Morons’ kochten voor ongeveer $ 100.000. Het schilderij, getiteld Morons, wordt door de kunstindustrie gehekeld. Het weergeeft een bruisende veiling voor een ingelijst canvas waarop de volgende woorden met hoofdletters zijn geschreven.

‘I can’t believe you morons buy this shit.’ Vrij vertaald, ik kan niet geloven dat jullie idioten deze shit kopen. De eigenaren van het kunstwerk verbrandden het schilderij op 4 maart via een livestream op Twitter op een onbekende locatie in Brooklyn, New York. Galaxy, een OpenSea-gebruiker die momenteel vier NFT’s te zien heeft, heeft de Morons NFT gekocht.

Onder de vier NFT’s van Galaxy, valt ook een satirisch stuk met de beroemde kunstenaar Frida Kahlo als Kim Kardashian in haar beruchte ‘internet-breaking’ fotoshoot uit 2014. Het token is de eerste NFT die een geverifieerd Banksy-schilderij vertegenwoordigt dat is verbrand. Echter, het is niet de eerste die een kunstwerk afbeeldt dat is vernietigd nadat het is tokenized.

Ashton Kutcher, de voormalige ‘That 70’s Show’ -ster, creëerde in augustus 2020 een symbolische weergave van een notitieblok krabbel met een dozijn paar ogen, een ster en zijn handtekening. Op de Cryptograph-marktplaats werd de NFT aangeboden voor een liefdadigheidsveiling. De investeerder die een NFT had gekocht die was gemaakt door de beroemdheid Lindsay Lohan, ging in februari, vervolgens verder met het verbranden ervan.

Het token werd naar een verifieerbaar niet besteedbaar wallet adres gestuurd, zodat niemand het token in de toekomst kan bezitten of verhandelen. De beslissing werd geprezen door de populaire cryptocommentator, DeFi Dude, die aangaf van wat een man. Hij kocht Lindsay Lohan’s NFT en verbrandde het. ​Bovendien is het beste dat Lindsay waarschijnlijk geen idee heeft wat dat zelfs betekent, volgens DeFi Dude.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.