Search
Close this search box.

NFT-dominantie van OpenSea uitgebreid met een cumulatief volume van $ 10 miljard

De eerste non-fungible token (NFT) marktplaats die 11 cijfers aan NFT-transacties verwerkt, is geworden OpenSea. Sinds de lancering in december 2017 heeft de baanbrekende marktplaats meer dan $ 10,3 miljard aan transacties gehost, volgens NFT-gegevensaggregator DappRadar. Dit jaar heeft het platform een exponentiële groei doorgemaakt en het heeft voor $ 2,5 miljard aan transacties verwerkt in de eerste helft van 2021.

OpenSea heeft de afgelopen 30 dagen al $ 400 miljoen aan volume en $ 1,85 miljard verwerkt, sinds begin november. Op basis van levensduur volume is Axie Infinity, de snel stijgende NFT-game, het tweede populairste NFT-platform. Sinds maart 2018 heeft het voor $ 3 miljard aan NFT-transacties mogelijk gemaakt. In vergelijking met het gebruikersaantal 637.000 van OpenSea, hebben meer dan 1 miljoen gebruikers transacties uitgevoerd op Axie.

Terwijl OpenSea domineert op het gebied van afwikkelingswaarde. Bijna twee derde van de OpenSea-gebruikers waren de afgelopen maand actief, echter was de helft van de Axie-gebruikers actief. Met het totaal aantal transacties van Axie op 13 miljoen vergeleken met 11,4 miljoen van OpenSea, heeft Axie een lichte voorsprong op OpenSea. De markt van Larva Labs voor zijn baanbrekende CryptoPunks NFT-serie, wordt door DappRadar gerangschikt als het derde grootste handelsplatform van de sector.

Larva Labs heeft $ 1,59 miljard aan transacties gefaciliteerd van slechts 5236 gebruikers sinds juni 2017. Met $ 726,5 miljoen van bijna een half miljoen gebruikers en handelaren sinds juni 2020, staat het op Flow gebaseerde basketbal verzamel platform, NBA Top Shot, op de vierde plaats. Daarna volgt Solanart, gebaseerd op Solana, met $ 519,2 miljoen vereffend onder 134.544 handelaren sinds juli van dit jaar.

De Ethereum-blockchain goed voor 97% van het NFT-volume, die de NFT-markt domineert, wordt voornamelijk door de OpenSea-marktplaats gebruikt. De secundaire verkoop op de Ethereum-blockchain bedroeg $ 2,2 miljard de vorige maand. Een toenemend aantal NFT-investeerders richt hun aandacht op rivaliserende blockchains met opvallend lagere transactiekosten dan Ethereum.

Ondanks dat OpenSea over de NFT-sector domineert. Begin oktober gebruikte 33% van de NFT-traders, Flow om non-fungibles te verhandelen, terwijl 25% gespeculeerd had met het Wax-netwerk.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.