NFT-veiling bij Sotheby’s van 101 Bored Apes met meer dan $ 24 miljoen afgesloten

Met een winnend bod van 24,39 miljoen dollar heeft de veiling van de collectie 101 Bored Ape Yacht Club (BAYC) van Yuga Labs de verwachtingen overtroffen. De veiling werd georganiseerd door het prestigieuze veilinghuis Sotheby’s en afgesloten op 10 september. Het veilinghuis had eerder geschat dat de collectie tussen de $ 12 miljoen en $ 18 miljoen zou opleveren.

101 Bored Apes, drie M1 en drie M2 “Mutant serum” NFT’s vormen samen de bundel van non-fungibles. De houder van een Bored Ape-token kan een nieuwe Mutant Ape NFT maken wanneer het Bored Ape-token wordt gecombineerd met een M1- of M2-serum. Het nieuwe token behoudt dezelfde eigenschappen van de originele Bored Ape, maar deze wordt in mutantformaat weergegeven.

Elke Bored Ape in de collectie werd gewaardeerd tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 241.000 of 69,4 Ether (ETH) op het moment van publicatie. Hierbij werd de serum-NFT’s uit de vergelijking gehaald, omdat ze meestal gratis aan houders worden verstrekt. Met gegevens van OpenSea die een minimumprijs van 38,99 ETH laten zien, ter waarde van ongeveer $ 135.000, ligt de prijs ruim boven de bodemprijs voor Bored Ape NFT’s op de secundaire markt.

Van zijn nevenproject Bored Ape Kennel Club veilde Yuga Labs ook een 101 NFT-collectie. Deze veiling werd op dezelfde dag afgesloten met een winnend bod van $ 1,83 miljoen waarbij de prijs per NFT $ 18,150 bedroeg. Hierbij werd de bodemprijs op OpenSea van 3,09 ETH of $ 10,700 verslagen en het bedrag viel binnen de schatting van Sotheby’s van $ 1,5 miljoen tot $ 2 miljoen.

Yuga Labs, gevestigd in Delaware, lanceerde de BAYC op 30 april. Het is sindsdien een zeer populair en gewild project geworden. Eind vorige maand betaalden figuren zoals NBA-ster Steph Curry 55 ETH ($ 191.000) voor een Bored Ape NFT. Op 6 september kocht The Sandbox, Metaverse-gamingbedrijf, ook een Bored Ape voor een recordprijs van 740 ETH, ongeveer $ 2,57 miljoen.

De NFT van Sandbox toont een gouden aap met laserogen die een zeekapitein pet draagt. Het bedrijf onthulde plannen in een blogpost van 8 september om BAYC NFT’s als speelbare avatars in zijn metaverse te porteren. Volgens de blogpost bieden de Avatar-collecties extra nut voor hun NFT-houders binnen de virtuele gaming wereld van Sandbox.

NFT-houders kunnen 2D verzamelbare NFT afbeeldingen omzetten in 3D speelbare avatars die geanimeerd zijn, door de interoperabiliteit van NFT’s. De geanimeerde NFT’s kunnen rennen, springen, socializen, games spelen en interactie hebben met hun andere peer Avatars in The Sandbox, volgens de blogpost. Het NFT-verkoopvolume op de secundaire markt is in september afgekoeld, volgens gegevens van OpenSea.

Topprojecten zoals CryptoPunks, Art Blocks en BAYC zagen hierbij allemaal een daling van het zevendaagse volume van respectievelijk 85%, 82% en 69%. Uit de top 20 heeft alleen maar één NFT-project een toename van het zevendaagse volume gezien. Loot (for Adventures) NFT’s van Vine medeoprichter Dom Hofmann, zag een toename van 8,42%.

De laatste tijd vertonen de NFT-bodemprijzen een neerwaartse trend, laten gegevens van Dune Analytics ook zien. De prijsdaling bewoog van 1,02 ETH op 30 augustus tot ongeveer 0,40 ETH op 9 september. Echter, dit wijst niet noodzakelijk op een bearish trend voor de NFT-sector. De prijs kan namelijk worden beïnvloed door nieuwe projecten die op de markt verschijnen en die tegen lagere prijzen worden verkocht.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo