NFT-veiling van Ellen flopt, Oscars-controverse, sneakers van Kayne van $ 1,8 miljoen en nog meer geestig nieuws

De veel gehypte NFT-verkoop door de populaire talkshowhost Ellen DeGeneres is platgelopen. Hierbij verkocht de komiek slechts vijf van de tien beschikbare Gold-edities van haar “Woman With Stick Cat” non-fungible token voor $ 2.500 op het Bitski-platform. Voor een open Silver-editie van dezelfde NFT betaalden Nog eens 64 mensen elk $ 100.

In een poging om het idee te hekelen dat elke oude door beroemdheden opgezette rommel zal worden verkocht als een NFT, lijkt de tekening met minimale inspanning te zijn gemaakt. De hoogste prijs, $ 14.555, haalde een Platina videomonoloog over NFT’s door DeGeneres. Voor de voedselhulporganisatie World Central Kitchen, heeft de verkoop slechts $ 33.455 opgeleverd.

Zelfs nadat ze gepromoot was in haar landelijke talkshow en aan haar 79 miljoen volgers op Twitter. Echter, het was misschien gewoon het verkeerde publiek. In sommige delen van de cryptogemeenschap was er een terugslag tegen de verkoop. Toch is elke reguliere publiciteit voor NFT’s goede publiciteit, nietwaar?

Gezocht, charity crypto-oprichter

’s Werelds eerste liefdadigheidsinstelling NFT,’ Covid: aid, blijft een week na het openen van de bieding zonder bod. Om nog meer gewicht te geven aan het idee dat NFT-investeerders een beetje kieskeuriger worden. Covid: aid is bedoeld om degenen die door de pandemie zijn getroffen te ondersteunen. En wie de NFT koopt, ontvangt ook de felbegeerde titel ‘Covid: aid Founding Crypto Philanthropist’.

De NFT is een afbeelding van het nieuwe liefdadigheidslogo. Tegen een minimumprijs van 1 Ether (ETH) op 21 april werd het eerst genoteerd. De volgende dag werd het minimum verlaagd naar 0,1 ETH, maar er moet nog een bod worden uitgebracht.

De Warriors

De Golden State Warriors zijn het eerste professionele sportteam geworden dat zijn eigen NFT-collectie op OpenSea heeft uitgebracht. Deze week wordt de Legacy Collection geveild en bevat tokenized kampioenschapsringen en kaartjes van iconische games die teruggaan tot 1947. Evenals NFT’s met enkele IRL-ervaringen. Naar verluidt werd de interesse van het team in de ruimte aangewakkerd door het succes van NBA Top Shot.

Deze heeft sinds de lancering een half miljard dollar aan omzet verdiend.

De duurste sneakers ter wereld gefractioneerd

Rares.io, het zeldzame sneakerplatform, heeft de Nike Air Yeezy 1-sneakers uit 2008 van Kanye West op een veiling van Sotheby’s maandag gekocht voor een coole $ 1,8 miljoen. Hierdoor zijn deze de duurste sneakers in de geschiedenis. Rares.io heeft plannen aangekondigd om ze te fractionaliseren en de aandelen aan de “sneakergemeenschap” te verkopen. Het lijkt er echter niet op dat de sneakers zullen worden getokeniseerd als NFT’s

De algemene voorwaarden van Rares vermelden geen digitale activa, en het Crunchbase-profiel van het bedrijf spreekt over het verkopen van aandelen van sneakers via een app met een beursintroductie. De afgelopen jaren zijn verschillende niet-crypto gefractioneerde activasites verschenen, wat aantoont dat het concept niet uniek is voor NFT’s.

NFT-controverse Oscars

De kunstenaar achter een verrassend controversiële Oscars NFT gewijd aan wijlen Chadwick Boseman heeft zijn excuses aangeboden en gezworen veranderingen aan te brengen. De opdracht voor Andre Oshea om het kunstwerk te maken, kwam van de Academie. Voor veel kijkers was dat blijkbaar een teken dat Boseman Beste Acteur zou winnen. Echter, hij werd natuurlijk verslagen door Anthony Hopkins.

Volgens Gizmodo Australia werd de NFT bekritiseerd, vanwege de impact op het milieu. Ook omdat slechts 50% van de opbrengst naar een goed doel ging. En omdat ze probeerden te profiteren van zowel de tragedie van Boseman’s dood als de huidige speculatieve interesse in NFT’s. De kunstenaar werd door sommigen zwaar bekritiseerd voor het aanbieden van de NFT voor $ 1,2 miljoen.

Omdat Oshea slechts $ 50 had uitgegeven om het 3D-model van Boseman’s hoofd te kopen, waarop de NFT was gebaseerd. Dinsdag heeft de kunstenaar een verklaring uitgegeven waarin hij zijn excuses aanbiedt voor “elke veroorzaakte misnoegen”. Oshea gaf aan nu te erkennen dat het gezicht van Chadwick eerder een herinnering is aan zijn dood dan aan zijn leven.

En dat de kunstenaar, het kunstwerk, opnieuw zal ontwerpen dat later deze week wordt geveild.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo