Nieuwe analyse suggereert dat Satoshi Nakamoto een Londenaar was

Londen is de meest waarschijnlijke plaats waar Satoshi Nakamoto tussen 2008 en 2010 aan Bitcoin (BTC) werkte. Zo stelt een nieuw rapport vast. Doncho Karaivanov, auteur van het rapport, heeft verschillende factoren beoordeeld om de conclusie te rechtvaardigen. Ondere andere werd een analyse gemaakt van tijdstempels van het gepubliceerde materiaal van Satoshi.

Verder Satoshi’s gebruik van regionale spreektaal en woordspelling, en het feit dat de kop van The Times in het genesisblok specifiek was voor de Engelse gedrukte versie van het tijdschrift. Het is geen nieuw idee dat Satoshi Brits was. Omdat honderden journalisten, speurneuzen en onderzoekers de sporen van de activiteit van de Bitcoin-maker grondig hebben onderzocht.

Zij hebben het internet afgezocht naar aanwijzingen die naar zijn oorsprong leiden. Echter, dit laatste rapport in The Chain Bulletin bevat aanvullende informatie over eerdere analyses. Informatie zoals het benadrukken van de waarschijnlijkheid dat Satoshi moet hebben verwezen naar de gedrukte editie van The Times, bij het coderen van de nu beroemde kop van 3 januari 2009 in het genesisblok van Bitcoin.

Dat komt omdat alleen de gedrukte editie van The Times die in Engeland werd verspreid de kop ‘Chancellor on brink of second bailout for banks’ gebruikte. De online editie vermeldde echter de naam van de kanselier in de kop. De Amerikaanse editie van het tijdschrift bevatte het verhaal helemaal niet. Karaivanov analyseerde de gegevens van het lezerspubliek waaruit blijkt dat ongeveer 43% van het lezerspubliek van The Times zich in Londen bevindt.

Dit resultaat in combinatie met Londen als het grootste financiële centrum ter wereld, maken deze gegevens het zeer waarschijnlijk dat Satoshi in de periode tussen 2008 en 2010 zich in Londen bevond.

Karaivanovs analyse van materiaal met tijdstempel dat door Satoshi is gepost, levert aanvullend bewijs dat Satoshi mogelijk in de tijdzone van het Verenigd Koninkrijk heeft gewoond. De analyse was inclusief berichten op Bitcointalk, e-mails die zijn verzonden naar de vroege ontwikkelaars van Bitcoin en toezeggingen gedaan aan de Bitcoin-opslagplaats op SourceForge.

Echter, Karaivanov erkent dat Satoshi’s patroon van posten ook een afspiegeling zou kunnen zijn van iemand die woonde in de tijdzones van de oostkust of de westkust van de Verenigde Staten. Tijdzones die volledig uitgesloten zijn, behoren tot de tijdzones die Japan omvatten, waar Satoshi volgens zijn P2P Foundation-profiel vandaan kwam.

En Australië, waarvan Karaivanov zegt dat het gezien de afstand onmogelijk zo zijn geweest. Behalve als Satoshi “een vampier” was. De bevinding dat Satoshi tussen de jaren 2008 en 2010 waarschijnlijk in Londen woonde, was voor sommige Reddit-gebruikers geen onthullende informatie. Een gebruiker beantwoorde sarcastisch dat in ander belangrijk nieuws, de Kerstman mogelijk op de Noordpool heeft gewoond terwijl hij aan speelgoed voor jonge kinderen werkte.

Niet eenieder in de Bitcoin-industrie is erover enthousiast om de oorsprong of identiteit van Satoshi te achterhalen. Zo zei Adam Back, CEO van Blockstream, in augustus tegen Cointelegraph dat het onverstandig zou zijn als Satoshi zichzelf openbaar zou maken. Blockstream is van mening dat er niet over de identiteit van Satoshi moet worden gespeculeerd, omdat de activiteit tegen de cypherpunk-idealen is.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.