Search
Close this search box.

Nieuwe Bitcoin adressen bereikten het hoogste punt in twee jaar nadat China crypto adverteert

Uit gegevens blijkt dat 22.000 nieuwe entiteiten op één dag zijn gecreëerd, aangezien een analist suggereert dat het toegevoegde volume zich vertaalt in prijsstijgingen.

China zit mogelijk achter een grote piek in nieuwe Bitcoin (BTC) adressen nu de autoriteiten een “gerichte marketingcampagne” lanceren, in het voordeel van crypto.

In een reeks tweets op 5 oktober benadrukte analist en marktwielrenner Cole Garner vorige week een recordgroei van twee jaar in nieuwe BTC adressen.

Met behulp van gegevens van de on-chain monitoring resource Glassnode, merkte Garner op dat er op één dag alleen al ongeveer 22.000 nieuwe Bitcoin “entiteiten” verschenen. Het normale niveau is tussen de 5.000 en 10.000 per dag.

“Nieuwe #Bitcoin adressen waren vorige week buitengewoon”, vatte hij in opmerkingen samen.

Garner bouwde voort op andere recente inzichten van statisticus Willy Woo. Eind vorige maand beschreef Woo wat hij zei was “een piek in activiteit door nieuwe deelnemers die naar BTC komen, nog niet weerspiegeld in de prijs”, ook uit de Glassnode gegevens.

Nieuwe adressen zijn een belangrijke volume-indicator, vervolgde Garner, en prijsactie zou moeten volgen. “Volume gaat vooraf aan prijs”, schreef hij.

Chinese media roemen cryptoprestaties

De bron van de nieuwe adressen is niet met zekerheid vast te stellen. China vormt echter de beste keuze van Garner, aangezien een veel gemelde mediacampagne in de laatste week van september cryptovaluta de best presterende asset van 2020 noemde.

“Vorige week begon de Chinese regering een gecoördineerde marketingcampagne om de psyche van Chinese retail beleggers te richten op crypto. Ja, dit gebeurt echt, ”schreef hij in een verdere tweet.

De verhuizing trok ook de aandacht van Primitive oprichter Dovey Wan, die de Chinese staatsmediacampagne als ‘nieuwsgierig’ beschreef.

“Het is zeldzaam voor zo’n gecoördineerde inspanning”, merkte ze destijds op.

China wordt van oudsher gezien als een vijandige omgeving als het gaat om het vermogen van consumenten om met cryptovaluta om te gaan. Een verbod uit 2017 blijft van kracht, met transacties die beperkt zijn tot over-the-counter of OTC-transacties, ondanks dat de mining activiteiten openlijk voortduren.

Zoals Cointelegraph meldde, blijven de bullish on-chain-statistieken voor Bitcoin zich vermenigvuldigen, met Woo onder degenen die in de nabije toekomst vragen om een ​​uitbraak, onafhankelijk van traditionele activa, in met name goud.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.