Nieuwe CCO bij BitGo, voormalig beheerder van Coinbase

Een voormalige compliance-manager van Coinbase is door BitGo, een groot bewaar- en beveiligingsbedrijf voor digitale activa, aangenomen. De voormalige Chief Compliance Officer van Coinbase, Jeff Horowitz, treedt toe tot BitGo als de nieuwe Chief Compliance Officer. Op 13 januari werd dit aangekondigd door het bedrijf. Na dezelfde functie bij Coinbase sinds juli 2018, treedt Horowitz toe tot BitGo.

De voormalige CCO, Matt Parrella van BitGo, wordt vervangen door de nieuwe directeur. Hij zal toezicht houden op de nalevings- en antiwitwasprogramma’s van het bedrijf om naleving en wettelijke vereisten te waarborgen. Een van de grootste compliance-uitdagingen bij het bedienen van institutionele klanten in crypto, is het navigeren door het complexe en veranderende regelgevingslandschap. Dat vertelde Horowitz aan Cointelegraph.

Hij gaf aan dat BitGo meer duidelijkheid verwacht over de regelgeving van wereldwijde financiële autoriteiten. Horowitz zei dat zij ervan overtuigd zijn dat naarmate de crypto-industrie volwassen wordt, zij op elk niveau meer duidelijkheid zullen krijgen over de regelgeving. Met inbegrip van nationaal, federaal en internationaal beleid en regelgeving.

Van de grote nalevingsgroepen zoals de Large Firm Advisory Committee van de Financial Industry Regulatory Authority en de Bank Secrecy Act Advisory Group van de Amerikaanse Treasury, is Horowitz een voormalig lid geweest. Ook is hij voormalig covoorzitter van de AML-commissie van de Securities Industry and Financial Markets Association. Jeff werkte meer dan 12 jaar bij Pershing clearinghouse, voordat hij bij Coinbase kwam.

Hij bekleedde eerder ook compliancefuncties bij bedrijven als Citigroup, Goldman Sachs en Salomon Brothers. Mike Belshe, BitGo CEO, zei dat de ervaring van Horowitz het bedrijf zal helpen om meer grip te krijgen op nieuwe markten en om het productaanbod uit te breiden. Belshe zei dat naarmate zij het nieuwe jaar ingaan, zij meer duidelijkheid zullen krijgen over de regelgeving voor digitale activa in binnen- en buitenland.

Kort nadat BitGo een schikking heeft getroffen met de Amerikaanse schatkist over de kosten die het bedrijf gebruikers in gesanctioneerde gebieden faciliteerde om transacties uit te voeren met behulp van zijn crypto-portefeuillediensten tussen 2015 en 2019, komt de nieuwe aanwerving. En kort nadat BitGo aankondigde dat zijn digitale bewaarneming $ 16 miljard bereikte activa op 24 december, verscheen het nieuws.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.