Search
Close this search box.

Nieuwe DeFi samenwerking voor het verbinden van de markten uit het oosten en het westen

Te midden van de aanhoudende gekte rond gedecentraliseerde financiën, DeFi, brengt een blockchain startup in China een wereldwijd DeFi-initiatief uit. Conflux Network is een toestemming loze blockchain-startup die een nieuwe DeFi-gerichte vereniging gericht op internationale samenwerking van grote spelers in de industrie. Deze nieuwe vereniging, genoemd “Open Defi”, heeft als doel het verenigen van de DeFi markten uit het Oosten en het Westen.

Verder gaat het om het verenigen van in China gevestigde leiders en wereldwijde DeFi-startups om grensoverschrijdende marktgroei, duurzaamheid en innovatie te stroomlijnen. Volgens een aankondiging gedaan op 3 september wordt de nieuwe vereniging ondersteund door de Chinese regering via de Shanghai Science and Technology Committee.

Open DeFi, in gang gezet door Conflux Network, bestaat uit een aantal spelers van de industrie zoals het grote Chinese DeFi protocol dForce. Overige medespelers zijn onder andere blockchain-gerichte risicokapitaalvennootschap Sequoia Capital, Blockpower Capital, Antelope Holdings, DeBank en MCDEX. De leden van de vereniging gaan hun inspanningen verdelen over drie grote aspecten namelijk risicobeheer, nieuwe liquiditeitsstrategieën en incubatie en innovatie.

Leden die bezig zullen zijn op het spoor van risicobeheer hebben als doel de zekerheid van smart contract en economische beveiliging te garanderen voor DeFi diensten. Terwijl institutionele investeerders en crypto uitwisselingen zich richten op nieuwe pools en handel strategieën om liquiditeit te stimuleren. Verder wil de vereniging ook samenwerken aan nieuwe DeFi-aanbiedingen en nieuwe strategische partners aantrekken. Dit als onderdeel van de incubatie afdeling.

DeFi wordt vaak gezien als de nieuwe ICO-groep, terwijl de industriesector de door de Initial Coin Offering aangedreven crypto-boom in 2017 weerspiegelt. De DeFi industrie is in opkomst in 2020 waarbij een waardestijging heeft plaatsgevonden van minder dan USD 1 miljard in januari, tot wel USD 9 miljard eind augustus.

Het concept van DeFi combineert het gebruik van crypto geassocieerde tools zoals digitale aandelen, smart contracts en blockchain-gebaseerde gedecentraliseerde applicaties. De combinatie wordt dan toegepast in financiële diensten zoals kredietverlening en leningen verstrekken.

DeFi heeft in 2020 gezorgd voor de opkomst van meervoudige allianties en verenigingen.  Zo heeft DeFi project Ren in maart een consortium uitgebracht, ondersteund door de ervaren crypto-investeerder Polychain Capital. In april 2020 namen grote DeFi bedrijf Compound en TD Ameritrade deel aan de lancering van de Chicago DeFi Alliantie. Hun doel is om te zorgen voor ondersteuning en begeleiding aan DeFi bedrijven.

Midden augustus heeft Huobi, de grote wereldwijde crypto uitwisseling, ook een wereldwijde DeFi alliantie uitgebracht, bestaande uit leden als MakerDAO, Compound, Nest en dYdX.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.