Nieuwe analyse laat zien dat deze Bitcoin bull run nog maar net begint met een piek rond $ 390K

Een populaire analist gaf aan dat Bitcoin (BTC) in deze bull-cyclus bijna $ 400.000 zou kunnen bereiken door simpelweg eerder gedrag te kopiëren. Yassine Elmandjra, cryptoasset-analist bij vermogensbeheerder ARK, onthulde in een tweet op 4 februari hoe vroeg in zijn huidige bull-run BTC/USD werkelijk is.

Bereikt BTC-prijs $ 400.000?

De 2020-21-cyclus is vergeleken met 2013 en 2017 amper van de startlijn af, met een hypothetische grafiek die beweert dat de top deze keer wel eens $ 390.000 zou kunnen bedragen. Elmandjra voegde toe in opmerkingen dat dit de manier is hoe de prijs van Bitcoin zich zou gedragen als de huidige bullmarkt de bullmarkt van 2017 zou verkleinen. Op dezelfde manier als hoe de bullmarkt van 2017 de bullmarkt van 2013 zou verkleinen.

De piek zou ongeveer $ 390.000 per bitcoin zijn. Elmandjra is niet de enige die serieuze vooruitgang op middellange tot lange termijn voorspelt. Er zijn verschillende indicatoren die nu allemaal wijzen op een voortzetting van bullish opwaarts potentieel voor Bitcoin. Echter, collega-analist Tuur Demeester merkte in een reactie op dat 2013 qua stijgingen inderdaad beter was dan 2017.

Terwijl andere recente vergelijkende gegevens beweren dat dit jaar precies tussen de twee voorgaande voorbeelden in ligt, hangt de ware “kracht” van de laatste bull run dus af van verschillende factoren. Een prijs van $ 390.000 komt overeen met een marktkapitalisatie van Bitcoin van ongeveer $ 8 biljoen, bevestigde Elmandjra. Dat is ongeveer 80% van die van goud.

Schattingen beweren, zoals Cointelegraph meldde dat Bitcoin in reële termen tot nu toe slechts 2% van dat bedrag voor zijn rekening heeft genomen.

Bull versterkende omstandigheden

Bekende cijfers staan klaar voor een prijscontinuïteit die op handen is, als we ons echter op de onmiddellijke toekomst concentreren. Het zal niet lang duren voordat bulls het roer overnemen. Door een combinatie van een afnemende sterkte van de Amerikaanse dollar, bedrijfsbelangen en een consoliderende steun van $ 30.000.

Investeerder Dan Tapeiro benadrukte in een reactie op dinsdag de moving average convergence divergence (MACD) van Bitcoin als de nieuwste statistiek die zich zal omkeren. Hij tweette enthousiast van dat het lijkt op consolidatie voor Bitcoin. Hij gaf verder aan dat de prijs nu schommelt op uitstekende $ 30.000 ondersteuning. Verder dat de grens is doorgebroken en dat de overgekochte MACD heeft gewerkt.

Ook verwachtte Tapeiro grote belangstelling vanuit instellingen door een speciale conferentie van MicroStrategy, het bedrijf dat nu meer dan 70.000 BTC bezit. Het evenement werd deze week door meer dan 1.400 leidinggevenden bijgewoond. Hierbij voorspelde CEO Michael Saylor ook dat buy-ins dit jaar zouden versnellen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.