Search
Close this search box.

Nieuwe senator in US wilt bitcoin een onderwerp maken

Nieuw senator hoopt Bitcoin te brengen in het nationaal gesprek.

Senator-elect Cynthia Lummis liet vrijdag in een interview tijdens het ABC News programma, GMA3: What You Need To Know, opnieuw weten de popularisatie van Bitcoin te ondersteunen. Ze ging zo ver door aan te geven dat ze echt hoopt om Bitcoin te brengen binnen het nationaal gesprek. De aanstaande senator die Wyoming vertegenwoordigt, noemde haar ervaring als voormalige penningmeester van de staat voor waarom zij gelooft in de toekomst van Bitcoin.

Lummis is waarschijnlijk de hoogste functionaris die ooit zo positief gesproken heeft over de digitale valuta en het is te zien in een video die grootschalig is verspreid via Twitter. In de video zegt zij dat zij voormalig penningmeester is van de staat en dat zij de permanente fondsen van de staat heeft geïnvesteerd. Daarbij keek zij uit naar een goede mogelijkheid voor waarde opslag en Bitcoin is een prima optie.

Zij ging verder door te stellen dat hun eigen munt devalueert, maar Bitcoin niet. Zij haalde aan dat er een totaal aantal Bitcoin is van 21 miljoen dat gemijnd kan worden en dan is het gedaan. De voorraad eindigt. Daarom heeft zij het volste vertrouwen erin dat Bitcoin een belangrijke speler zal zijn bij waarde opslag voor een lange tijd.

Het leek ook erop alsof de senator de opmerking van Sarah Haines, gastvrouw van GMA3, afwees. Haines vroeg zich af als Bitcoin niet gebruikt kan worden voor het witwassen van geld of belastingontduiking. Het is al eerder bekend van Lummis dat zij Bitcoin vroeg heeft geaccepteerd. In 2013 al maakte zij gebruik ervan na een tip van haar schoonzoon, Will Cole. Hij werkt bij cryptocurrency services bedrijf Unchained Capital.

Sommigen van het Congres hebben cryptocurrency niet enthousiast omarmd, zoals Darren Soto, vertegenwoordiger van Florida. Hij accepteerde campagnebijdragen gedoneerd in de vorm van cryptocurrency. Slechts enkelen, als er zijn, zijn zo uitgesproken over hun steun voor cryptocurrency als Lummis. Vele media hebben opgemerkt dat Lummis de eerste vrouwelijke vertegenwoordiger is van Wyoming.

Tegelijkertijd zullen velen in de cryptocurrency wereld zeker hopen dat zij ook de eerste ware vertegenwoordiger zal zijn voor Bitcoin.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.