Search
Close this search box.

Nigeria stelt een raamwerk op voor grootschalige acceptatie van cryptovaluta

Naar verluidt is het federale ministerie van Financiën van Nigeria in gesprek met de effectenregelgever van het land om een nieuw raamwerk voor blockchain en cryptocurrencies te ontwikkelen. Het is een stap die de acceptatie in de grootste economie van Afrika zou kunnen versnellen.

Nigeriaanse publicatie van marktinformatie, Business Day, meldde dinsdag dat het ministerie van Financiën samenwerkt met de in Abuja gevestigde Securities and Exchange Commission, of SEC. De samenwerking dient om een regelgevingsomgeving voor blockchain en digitale activa te bieden. De minister-adviseur Amstrong Takang, die dinsdag op een branche-evenement in Lagos sprak, wordt door de publicatie geciteerd.

Digitale activa worden erkend als handelsgoederen en vallen onder de toepasselijke effectenwetgeving in Nigeria na het verbluffende edict van de SEC over deze kwestie in september. De SEC gaf toen aan dat het haar rol was om deze nieuwe activaklasse te reguleren, niet om adoptie of innovatie te belemmeren.

Volgens de SEC Nigeria is de algemene doelstelling van regelgeving niet om technologie te belemmeren of innovatie te verstikken. Het dient om normen te creëren die ethische praktijken aanmoedigen die uiteindelijk zorgen voor een eerlijke en efficiënte markt. Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies zijn getuige van een groeiende acceptatie in Nigeria.

Omdat het land worstelt met kapitaalcontroles, devaluatie en nieuwe protesten tegen corruptie bij de politie. Nigeriaanse functionarissen lijken enthousiast over het adopteren van blockchain, in de hoop tegen 2030 $ 10 miljard aan inkomsten uit de nieuwe technologie te genereren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.