Search
Close this search box.

Nog eens $ 110 miljoen aan Coinbase-aandelen gekocht door Ark van Cathie Wood

Donderdag hebben drie op de beurs verhandelde fondsen allemaal nieuwe aandelen van Coinbase (COIN) aan hun posities toegevoegd. Het zijn fondsen aangeboden door Ark Invest van Cathie Wood, waaronder het vlaggenschip Ark Innovation ETF. De Ark Innovation ETF, Ark Next Generation Internet ETF en Ark Fintech Innovation ETF kochten samen 341.186 aandelen, volgens een rapport van Reuters.

De aandelen hebben een waarde van $ 110 miljoen aan het einde van de handel op donderdag, waarbij elk aandeel gewaardeerd werd op $ 322,75. De drie ARK-fondsen verzamelden de dag ervoor samen 749.205 COIN-aandelen, met een totale waarde van ongeveer $ 246 miljoen. De versterking van de Coinbase-positie van Ark op woensdag brengt de totale voorraad Coinbase-aandelen van de drie fondsen op meer dan een miljoen aandelen, 1.090.391 om precies te zijn.

Dit slechts enkele dagen na het Nasdaq-debuut van de cryptocurrency-exchange. De toekomstige totale marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) zal op een dag die van goud “comfortabel verduisteren” en zal meer dan $ 10 biljoen bedragen. Volgens een bullish voorspelling gedaan door Ark Invest. Ook was Wood zelf optimistisch over de vooruitzichten van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Dit voor een Bitcoin ETF van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission onder de nieuwe Joe Biden-administratie. In het bijzonder heeft zij gewezen op de keuze van president Biden voor SEC-voorzitter, Gary Gensler, wiens kennis en begrip van cryptocurrencies en aanverwante technologieën solide is. De oproep van Ark Invest op Coinbase deze week verhoogt zijn indirecte blootstelling aan cryptocurrencies verder.

De fondsen verkochten tegelijkertijd een deel van hun aandelen in Tesla, zelf een investeerder in Bitcoin, zoals analisten gisteren opmerkten. Toch blijven Tesla-aandelen de grootste positie van Ark in waarde op zijn belangrijkste fondsen. Vóór de beursnotering hadden aandelen in Coinbase een referentieprijs van $ 250. En werden geopend tegen een opvallend hoger bedrag van $ 381 bij hun debuut op woensdag.

De aandelen piekten op de beurs op $ 429,54, op een vluchtige eerste handelsdag, en daalden naar $ 310,44 voordat ze sloten op $ 328,28.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.